Finn billigste mobilabonnement og andre sparetiltak for 2023

Ikke kast bort pengene dine for å betale for mye for tjenester og varer. Med enkle sparetiltak kan du spare flere tusen kroner i måneden på å sette av litt tid til å gå gjennom dine utgifter per måned. her skal vi gå gjennom de vanligste utgiftene nordmenn har per måned, alt i fra å finne billigste mobilabonnement til bedre forsikringsavtaler. 

Gå gjennom dine abonnement

Finn billigste mobilabonnement for deg her for å redusere kostnadene dine på databruk. I dag finnes det ekstremt mange teleoperatører som konkurrerer på pris, selv om det faktisk bare finnes tre forskjellige nettverk her i Norge- Telenor, Telia og Ice. 

Men under disse finnes det mange forskjellige teleselskaper som gir billigere abonnementer enn selskapene som driver nettene. Derfor bør du oppdatere deg på priser og redusere utgiftene. Nettverket er like godt selv om du får en bedre pris på abonnementet. 

I tillegg har du helt sikkert en masse forskjellige abonnement og tjenester på nett du betaler for og ikke bruker lengre. Dette kan være streamingtjenester for film og musikk, eller dataspill som du for lengste har sluttet med. 

Gå gjennom bankutskriftene dine når du logger deg inn i nettbanken for å se hvilke tjenester du fortsatt betaler for. Deretter kan du fjerne unødvendige utgifter ved å avslutte abonnementene. 

Se på nye strømavtaler

Det er flere ting vi ikke kan unngå på strømregningen. Nettleie, elavgift og moms er et must for alle som ikke bor nord for Trøndelag. Men det du kan sjekke er hvilke selskaper som gir best spotpris i ditt område. 

Prisene varierer noe fra selskap til selskap, så du kan helt sikkert finne strømavtaler som passer bedre for deg. 

I tillegg kan du også se på kostnadseffektive oppgraderinger i hjemmet som kan hjelpe deg med å redusere strømutgiftene. Dette kan for eksempel være å bli flinkere til å skru av lys og varme på rom du ikke oppholder deg på. 

Nå er det selvfølgelig ingen som liker å fryse mens de gjør sitt fornødne på do. Men reduser temperaturen til et behagelig nivå og sørg for at døren til badet er lukket slik at du ikke slipper du varme hele tiden. 

Du kan også gå gjennom ventilasjon og se om det er glipper rundt vinduer og dører som slipper ut for mye varme. 

Sjekk lån og kreditter

Boliglån og billån er det som regel ikke mye å hente på om du skifter selskap. Men forbrukslån og kreditter kan det være mye penger å hente på. Slike lån bør sjekkes en gang i året om du: 

  • Har fått bedre inntekt dette året
  • Har lavere total gjeld siden sist du søkte
  • Ikke har pådratt deg noen betalingsanmerkninger

I tillegg kan alder ha noe å si for hvor høy rente du får hos forbruksbanker. Derfor bør du gjennomgå dine avtaler jevnlig. Om du har vært flink til å betale i tide på gjelden du har, er det store muligheter for å spare penger ved refinansiering. 

Gå over forsikringsavtalene dine

Har du vært skadefri det siste året er det ingen grunn til at forsikringsavtalen din skal øke i pris mer enn normal inflasjon. Men likevel er det mange som opplever store prisøkninger etter et års tid i et nytt selskap. 

Ikke godta tilbud som har økt for mye i pris, og heller sett dine forsikringer på anbud minst en gang i året. Har du bli med lav bonus kan du med fordel ta en sjekk hver sjette måned hos andre selskaper for å øke bonusen. Det er nemlig slik at du kan få et tidlig bonus opprykk dersom du skifter selskap og har ikke hatt noe skader forrige år. 

Oppsummering

Det er mange ting du kan ta tak i for å få en bedre privatøkonomi. Det krever litt tiltak og arbeid fra din side, men heldigvis kan det meste gjøres på nett i dag. Her har vi laget en plan for hvordan du skal få ordnet dette i løpet av 4 dager!

Dag 1: Sjekk billigste mobilabonnement på nett og bestill i løpet av få minutter. Da kommer du i gang hos et nytt selskap i løpet av en måneds tid med det samme nummeret du har i dag. 

Dag 2: Sjekk strømavtalene du har på nett for å se om du kan få reduserte priser i ditt område hos andre selskap. Dette søker du om på nett, og krever ingen personlig oppmøte eller papirer som må sendes inn. Alt foregår elektronisk. 

Dag 3: Finn en sammenligningsside for forbrukslån og slå sammen alle kreditter du har til et lån. Om du ikke finner et rimeligere alternativ koster det i hvert fall ingenting å prøve!

Dag 4: Få et tilbud på forsikringene dine fra flere selskap. Av og til kan dette ta litt tid på nett om du har mange forsikringer. Derfor kan du heller stryke ut prisene på forsikringsavtalen du har i dag, og sende den på e-post til forskjellige selskaper. På denne måten slipper du å skrive inn alle detaljer om igjen på flere forskjellige nettsider.