Det trenger ikke å koste en formue å innrede en egen butikk

Selv i en verden dominert at netthandel er det rom for fysiske butikker, og det åpner mange nye store og små butikker i Norge hvert eneste år. For store kjedebutikker finnes det ferdige planer og prosessbeskrivelser for hvordan butikken skal innredes, men for en mindre uavhengig butikk er det mulig å innrede lokalet med enkle midler – noen hyller, plakatoppheng og annet enkelt interiør.

Begynn med det helt enkle – bygg videre ved behov

Hvis du etablerer en butikk i et eksisterende næringslokale, vil sannsynligvis både gulv, vegger og tekniske installasjoner være greit tilpasset butikkdrift. Det betyr at du kan skape en mer eller mindre komplett butikk med enkel utvendig profilering, noen hyller, samt plakatoppheng, prisinformasjon og andre enkle grep.

Ulike bransjer og produktkategorier vil helt åpenbart stille vidt forskjellige krav til hvordan lokalet uformes, men samtidig kan faktisk et enkelt og stilrent butikklokale passe til alt fra mat eller møbler til biler eller elektronikk.

Smarte betalingsløsninger uten store investeringer

Å legge til rette for gode betalingsløsninger er svært viktig for alle butikker, både på nett og i den virkelige verden. Derfor er det også viktig at man sørger for ukompliserte og rimelige løsninger allerede fra dag én. Smarte kortbetalinger er en selvfølge, men det er også fornuftig å la kunder betale med både Vipps og ulike fakturaløsninger.

Det finnes flere ulike leverandører som tilbyr kortbetaling uten store investeringer. Særlig for en mindre bedrift kan det være fornuftig å begynne med en abonnementsløsning. Da får man forutsigbarhet uten store investeringer eller alt for høye faste månedlige kostnader. Det er viktig å følge med på hvordan omsetningen utvikler seg, i og med at ulike tjenester vil ha forskjellige gebyrstrukturer. Samtidig er det veldig smart å ha fokus på å minimere faste kostnader i en oppstartfase – slik at man sørger for at det ikke koster en formue å innrede en egen butikk.