Gamestop aksje – den mest omsatte aksjen på Wall Street (i 2021)

Synes du at Gamestop høres litt kjent ut? For noen år siden gikk du kanskje forbi et butikkvindu med dette navnet klistret på tvers over hele vinduet.

Gamestop er nemlig en amerikansk butikkjede som etter hvert ekspanderte til hele verden. Det finnes butikker i både USA, Canada, Australia og Europa, så dette er en butikk mange har hatt stor glede av over hele verden. Kanskje var det til og med favorittbutikken din?

Gamestop kom dessverre til veis ende her til lands (i Norge) for noen år siden, men kjeden er «up and running» i resten av verden. Visste du at det er mulig å kjøpe seg aksjer i butikkjeden? Det er en skikkelig kul mulighet for Gamestop fans verden over.

I denne artikkelen skal vi bli litt bedre kjent med Gamestop. Vi skal også se litt nærmere på Gamestop aksjer i form av aksjekursen og hvor vidt disse aksjene er en god investering eller ikke. Vi vil også hjelpe deg å finne ut nøyaktig hvordan du skal gå frem for å investere i Gamestop aksjer.

Hva er Gamestop?

Gamestop er en amerikansk butikkjede som ble grunnlagt i 1984. Butikkjeden tok utgangspunkt i en idé som hadde blitt utviklet av Leonard Riggio, Daniel DeMatteo og Richard Fontaine. Alle tre var fra Texas, USA.

Hos Gamestop kan du handle både forbrukerelektronikk, videospill og underholdningsvarer som DVD-er og BluRay.

Det er mulig å handle hos Gamestop over hele kloden, da dette er en butikkjede som har ekspandert i stor stil siden 1984. Det finnes mer enn 5 000 butikker rundt omkring i verden – i både USA, Canada, Australia og Europa.

Gamestop i Norge

Gamestop var også en veldig populær butikk i Norge. Her er det viktig å legge merke til bruken av fortidsformen «var», rett og slett fordi det ikke lenger er mulig å finne butikken her til lands.

For noen år siden gikk nemlig butikkjeden konkurs i Norge. I kjølvannet av dette bestemte de seg for å legge ned alle de 27 butikkene som fantes på norsk jord, og dette ble gjort gradvis. For mange var nedleggelsen av Gamestop også startskuddet for netthandel.

Men utenfor Norden har Gamestop klart å holde seg på beina, og kjeden kan faktisk vise til en inntekt på flere milliarder. Bedriften består av nærmere 60 000 ansatte, og har en markedsverdi på mer enn 20 milliarder dollar.

Gamestop aksjer

Det var nok mange som ble litt nedfor når nyheten om at Gamestop Norge hadde gått konkurs kom for noen år siden.

Men det betyr ikke at det er over og ut av den grunn. Visste du at det er mulig å skaffe seg Gamestop aksjer? Dette er faktisk like enkelt som å skaffe seg en Facebook konto!

Hva du trenger for å investere i Gamestop aksjer og hvordan du går frem for å gjøre dette vil vi komme tilbake til litt lenger ned i denne artikkelen.

Gamestop var den store snakken i 2021, og slapp heller ikke unna Joe Rogan. Her får du et innblikk i hva som skjedde:

Gamestop aksjekurs

Den siste tiden har Gamestop aksjen opplevd en økning som ingen har turt å drømme om. Men nå har det altså blitt virkelighet.

Det hele kom egentlig som en liten (eller stor) overraskelse, da aksjekursen plutselig føk i været. Plutselig hadde aksjen steget flere hundre prosent – og det i løpet av bare noen få dager. Siden har den bare fortsatt å øke, og nå er den oppe i nærmere 700 prosent.

I 2021 fikk Gamestop aksjen også tittelen «den mest omsatte aksjen på Wall Street«. Det var nemlig en måned hvor aksjen hadde et svimlende høyt handelsvolum – på hele 20 milliarder dollar.

Økningen har dog fått noen konsekvenser. Det er nemlig noen som ikke har tro på at Gamestop aksjen kommer til å fortsette å øke. I stedet holder de en knapp på det motsatte, altså at den kommer til å synke, noe som mer eller mindre har resultert i en kamp mellom småinvestorer og store «hedgefond».

Er Gamestop aksjer en god investering?

I forbindelse med Gamestop aksjen er dette faktisk et interessant spørsmål. Spørsmålet er følgende: Er Gamestop aksjer en god investering?

Dette er et veldig vanlig spørsmål å stille i forbindelse med investering i aksjer og andre verdipapirer. For det er naturligvis ingen som ønsker å gjøre en dårlig investering dersom de først har bestemt seg for å investere.

Gamestop aksjen har den siste tiden vært inne i en veldig god periode. Aksjekursen har økt, og alt er bare fryd og gammen. Men det spørs hvor lang tid det tar før det eventuelt snur. De store «hedgefondene» er overbevist om at det ikke er så lenge til. Derfor er det veldig vanskelig å skille si noe helt konkret her.

I det siste har Gamestop aksjen uten tvil hørt hjemme i kategorien «en god investering», men det er ingen som vet hva fremtiden for denne aksjen bringer eller hvor lenge det er til at «fremtiden» er her.

Reddit vs. Wall Street – se hele historien her:

Slik investerer du i Gamestop aksjer

Gamestop aksjen er en aksje som mange tilsynelatende har syntes har vært interessant den siste tiden. Og det er vi helt enig i, basert på den enorme veksten vi har vært vitne til.

Hvis du ønsker å være med på reisen, til tross for at aksjer er veldig volatile og man aldri kan vite hva som skjer rundt neste sving (eller når neste sving plutselig dukker opp), så er det fullt mulig.

Gamestop aksje investering
Gamstop aksjen er fremdeles en populær investering.

Nedenfor skal vi ta deg gjennom en trinn for trinn guide som forteller deg hva du må gjøre for å komme i gang med investering i Gamestop aksjer. Guiden består av tre, veldig enkle trinn:

  1. Finn en handelsplattform – Når du skal investere, så er det billigst å gjøre det gjennom en handelsplattform. Men ettersom prisen (i form av gebyrer) kan variere fra handelsplattform til handelsplattform, så det viktig å bruke god tid på å finne en god handelsplattform som passer for deg og ditt bruk.
  2. Opprett en konto – Etter å ha funnet en god handelsplattform må du opprette en konto. I tillegg må du verifisere kontoen din, og gjøre et innskudd til den.
  3. Invester i Gamestop aksjer – Bruk søkefeltet til å finne Gamestop aksjene i handelsplattformens utvalg, og trykk «Handle» for å komme i gang med investeringsprosessen.