Sånn realiserer du de økonomiske ambisjonene dine

Måten vi relaterer til, og tenker om penger er i endring, og dette er en utvikling som er utrolig spennende å følge med i. Det er mange flere nordmenn som investerer i dag enn noensinne før, og det er det mange grunner til. De to siste årene har nemlig ikke bare endret ting i samfunnet, de har også endret oppfattelsen vår av økonomi og ikke minst hva økonomisk sikkerhet faktisk betyr. Dette har gjort at mange har lagt om, eller fått større økonomiske ambisjoner, og dette skal vi se litt nærmere på her.

Kanskje man jobber i en helt vanlig jobb og får lønn en gang i måneden. Til tross for at vaktplanen man har kanskje er litt irriterende fordi man ikke kan bestemme den selv, men dette er en god situasjon å være i. Men det er samtidig økonomisk begrensende, fordi det er et tak på hvor mye man kan tjene, og hvis man for eksempel vil investere og tjene penger på en passiv måte i tillegg, vil man kunne løfte dette taket – og dette er ambisjonen til mange. Men hvordan kommer man i gang?

Bare kom i gang!

En stor misforståelse er at man trenger mye penger for å komme i gang med å investere, og dette er rett og slett feil. Man kan begynne når som helst, og det å komme i gang med aksjer er mye viktigere enn å vente til man føler seg helt klar fordi man føler at man vet alt man burde vite, eller fordi man har “nok” penger. Bare kom i gang, det er mye bedre enn å sitte på gjerdet å vente, for de kanskje få pengene du har, jobber mye bedre for deg når de er investert, enn når de venter på kontoen din, så det er bare å komme i gang – det er også sånn man lærer det man tror man trenger for å bli helt klar. Erfaring er like viktig som å lese seg opp på det først!

Tenk smart!

Når du investerer, er det viktig at du tenker smart i forhold til risikoen din, så det å være bevisst om hvordan man investerer er viktig. Hvis du føler deg skeptisk til noe, så vent eller skaff deg mer info først. Spre risikoen din, vær komfortabel med det du velger og prøv deg frem i stedet for å satse alt ett sted.