Refinansiering – når flere lån blir ett og samme

Refinansiering betyr at dine spredte lån og kreditter samles inn i et større, men billigere lån. Etter hvert som kostnadene reduseres, vil du få muligheten til å betale ned lånet raskere og gradvis reforhandle vilkårene. En effektiv måte å balansere økonomien på og bli gjeldsfri.

Hovedfordeler ved refinansiering:

  • Du får bedre økonomisk oversikt og lavere renter
  • Unngå skjulte gebyrer og spredte fakturaer
  • Å hente lånene er raskt og enkelt
  • Du styrker kredittvurderingen din ved ikke å ha flere lån

Delvis fakturering, raske lån, kredittkortkjøp – i vår digitale verden vokser praktiske betalingsløsninger på trær. Dessverre betyr dette også økende gjeld for de som ikke er årvåkne.

Alle lån tikker penger i form av renter og dyre avgifter, noe som gjør den totale kostnaden for mange spredte kreditter unødvendig høy. Ofte er et stort antall små lån utgangspunktet for å falle inn i den beryktede luksusfellen, da rentene trekker betydelig av hvis tilbakebetalingene mislykkes.

Gjennom et refinansieringslån endres forholdene til det bedre, og du kan bli gjeldsfri raskere.

Hvorfor kalles det refinansiering?

Begrepet refinansiering kommer fra norsk språk og refererer til en økonomisk omstart og betyr effektivt at et nytt lån erstatter flere eksisterende. Et annet vanlig begrep for dette er aggregerte lån.

Siden disse i praksis er som alle private lån, er vilkårene også satt individuelt av våre partnere. Generelt er renten alltid betydelig høyere på raske og private lån enn for eksempel boliglån. Dette skyldes blant annet nedbetalingstiden og at långiveren ikke har sikkerhet for lånet.

Hele ideen med refinansiering er imidlertid at kostnadene vil være lavere enn for dine spredte lån til sammen.

Har du virkelig nytte av refinansiering?

Ja, stort sett alltid. Enten gjeldsbildet ditt har blitt uholdbart, eller du bare vil gjenvinne kontrollen over utgiftene dine, er refinansiering av lån gunstig.

Det viktigste er at renteutgiftene dine – den store synderen i dramaet – reduseres. I tillegg trenger du ikke å tenke på APR (effektiv rente på norsk) som inkluderer alle andre avgifter for varsler, administrasjon og lignende. April EPR er vanligvis indikert i liten skrift og bidrar til at lånene er mye dyrere enn de først ser ut til å være.

Trinnvis refinansiering

Refinansiering er veldig glatt og gratis. Nedenfor er en guide som beskriver prosessen med refinansiering med oss trinn for trinn:

  1. Begynn med å gå nøye gjennom hele økonomien slik at du virkelig får alle lånene og kredittene du vil samle inn i et refinansieringslån. Dette kan omfatte alt fra større lån og avdragskjøp til kredittkortgjeld og eventuelle SMS-lån.
  2. Begynn å søke om refinansieringslån. Siden formålet med refinansieringslånet er å gjøre det mulig for deg å betale ned dine nåværende lån og kreditter, bør det totale beløpet på lån og kreditter være.
  3. Velg amortiseringstid. Her er det godt å huske på at en lengre respittperiode betyr et dyrere lån til slutt. Dermed er det alltid godt å prøve å betale ned refinansiering så raskt du kan. For eksempel, hvis du får mer penger over en måned, kan du selvfølgelig velge å amortisere mer den måneden.
  4. Vi anbefaler at du gjennomgår 1-2 ganger i året om du kan reforhandle lånene dine og få bedre vilkår. Start deretter på nytt på trinn 1.