Huddly aksjer- invester i norsk teknologi

Huddly er et norsk teknologiselskap. Mens pandemien betydde dårligere tider for mange bedrifter, så bød faktisk pandemien på en god periode for dette teknologiselskapet. I denne perioden opplevde nemlig Huddly en enorm vekst!

Veksten førte til at Huddly aksjen har fått større oppmerksomhet enn den hadde før. Skal vi tro analytikerne som har spesialisert seg på finans, så er det gode grunner til å tro at Huddly aksjen vil fortsette å vokse i tiden som kommer.

Vi synes at Huddly aksjen er såpass spennende at vi rett og slett er nødt til å ta en nærmere titt. Hensikten med denne artikkelen er derfor å bli bedre kjent med både selskapet Huddly og Huddly aksjen.

Hva er Huddly?

Som nevnt innledningsvis: Huddly er et norsk teknologiselskap. Dette teknologiselskapet ble etablert i 2013, og det var Stein Ove Erikensen som stod bak etableringen. 9 år etter oppstart har selskapet en markedsverdi på 3,4 milliarder kroner. Selskapets hovedkontor ligger i Oslo.

Huddly er et selskap som har spesialisert seg på utvikling og levering av diverse videokonferanseutstyr. Vidvinkel og HD-video er noe av det de utvikler og leverer. I tillegg jobber de med kunstig intelligens funksjoner som gjør det mulig for team å samarbeide på en helt ny måte.

Huddly har et mål om å gjøre videomøteopplevelsen til bedrifter bedre. Det spiller ingen rolle om det handler om store videokonferanser fra kontoret eller mindre møter holdt på hjemmekontoret – Huddly har et ønske om å hjelpe alle som trenger det!

Huddly er kanskje et navn du har hørt i forbindelse med de store selskapene som Google. Årsaken er at Huddly har spesialtilpasset to av sine kameraer slik at de passer perfekt til Google Meet. I tillegg har produktene deres blir integrert i selskaper som Microsoft Teams og Zoom.

Aksjer i Huddly

De siste årene er Huddly aksjen en type aksje som har fått mye oppmerksomhet.

Etableringen av Huddly var det Stein Ove Eriksen som stod for, men han er ikke alene om å ha eierandel i selskapet. Huddly er et selskap med flere aksjonærer, og den største av dem er Gjeh Pty Ltd ATF Gjeh Family Trust. Gjeh Pty Ltd ATF Gjeh Family Trust er et australsk selskap.

Men aksjer i Huddly er fremdeles tilgjengelig. Hvis du er en av dem som tror at Huddly går en lys fremtid i vente, så bare hiv deg med om du har muligheten til det. Huddly aksjer kan kjøpes på flere nettbaserte handelsplattformer.

Huddly ble børsnotert i 2021 etter en emisjon på 49,5 millioner aksjer. Totalprisen på disse aksjene va 767 millioner kroner, noe som utgjorde en stykkpris på 15,5 kroner per aksje. Dagens pris er tilnærmet lik – i dag koster en Huddly aksje 15,9 kroner. Selskapet har en markedsverdi på totalt 3,4 milliarder kroner.

Dette betydde pandemien for Huddly

I mars 2020 var det plutselig slutt på verden som vi kjente den – i hvert fall for en stund. Det var som om tiden stod stille, selv om den absolutt ikke gjorde det, og derfor blir det også en litt upresis beskrivelse.

Men det er en ting som er sikkert og visst, og det er at pandemien førte med seg økonomiske vanskeligheter for flere av bedrifter. For noen betydde det dessverre også kroken på døra. Men for Huddly var pandemien det stikk motsatte. Mens andre bedrifter slet med å få det til å gå rundt opplevde Huddly en stor økonomisk vekst.

Når sant skal sies, så startet den økonomiske veksten i god tid før pandemien. Det førte til driftsresultatet i 2020 lå på mer enn 105 millioner kroner. Det var 2,4 millioner kroner mer enn året før. Dette året hadde Huddly en inntekt på 365 millioner oppmot 187 millioner i 2019.

Årsaken til den økonomiske veksten kan man nok dele i to. Allerede før pandemien var det flere som fikk øynene opp for digitale løsninger, og pandemien førte til at det var det eneste alternativet. Huddly aksjer var ikke alene om å oppleve en økonomisk vekst i løpet av pandemiårene. Det var det flere store selskaper/aksjer som gjorde:

  • Microsoft
  • Slack
  • Zoom

Er Huddly aksjer en god investering?

Stykkprisen per Huddly aksje ligger i dag på rundt 15,9 kroner. Det betyr at det ikke er så urealistisk dersom du sitter med en investor i magen og vurderer å kjøpe deg en Huddly aksje eller to. Du kan til og med kjøpe deg ti aksjer uten at det koster skjorta!

At det er en relativt billig investering som potensielt kan gi stor avkastning på sikt er en ting, men er det en god investering? Det er det nok mange som lurer på i forkant av en investering, for selv om det er billig å investere, så ønsker man jo at investeringen skal være god.

Huddly er et selskap som fascinerer og interesserer mange, både småinvestorene og andre store selskaper. I tillegg har det blitt estimert at fra 2020 til 2023 vil det være en årlig vekst på 41 prosent i kamerautstyr, noe som kan føre til en kursoppgang på 60 prosent.

Det er i hvert fall mye som tyder på at Huddly aksjer er en god investering. Teknologiaksjer har uten tvil hatt en kraftig vekst de siste årene, og det er lite som tyder på at dette er en utvikling som kommer til å snu eller stoppe opp.

Her kan du kjøpe Huddly aksjer

Som nevnt lenger opp i denne artikkelen, så er det mulig for hvem som helst å kjøpe seg Huddly aksjer. Faktisk kan det sammenlignes med netthandling, som er et annet konsept som har eksistert i flere år, men som har fått et nytt liv som følge av pandemien.

Huddly aksjer kan kjøpes via en handelsplattform, og det eneste du trenger er en konto på en av handelsplattformene som finnes i dag. Og så trenger du naturligvis penger som du kan sette inn på kontoen din, som du siden skal bruke til å kjøpe aksjer.

Men før du kommer så langt som til sistnevnte må du også verifisere kontoen din. Dette er en prosess som går ut på å bevise at du er personen du sier at du er. Når det er gjort, så er du klar til å investere i Huddly aksjer!