Sosiale forskjeller i helsetjenester

Hvorfor tror du at vi spiller for eksempel lotto? Er det for spenningen sin skyld? Er det for spenningens skyld finnes det en rekke andre spill som kan gi like mye, om ikke mer, spenning. Vi spiller lotto for at vi håper å kunne være den heldige som stikker av med millioner med 7 rette. Vi vil bare kunne ha en sjanse til å ha mer penger enn det vi har.

De fleste vil ha mest mulig penger – for trygghet og å leve

Å ha mye penger er noe alle vil ha. Mange tror at penger gir oss trygghet, noe som forsåvidt er korrekt, med da gjelder det økonomisk trygghet og ikke annen trygghet. Det er mye penger kan kjøpe oss, men det kan dessverre ikke kjøpe kjærlighet eller god helse, hvertfall ikke direkte. Selvfølgelig vil rike mennesker kunne ha tilgang til det aller beste innen medisiner og eksperthjelp hvis man har en sykdom. De har råd til å ta behandling og inngrep som koster flere hundre tusen. Dette kan selvsagt være med på å hjelpe dem med å få bedre helse.

Noe kan du allikevel kjøpe med penger

Med penger kan vi kjøpe oss det aller meste. Beskyttelse, et fint hus, bil, privatfly osv. Penger kan bare kjøpe oss materialistiske ting. penger kan for eksempel ikke beskytte oss 100% mot sykdommer, verken alvorlig og mindre alvorlige.

Både den vanlige mannen i gata, og de rike, kan pådra seg ulike sykdommer. Covid, influensa, kreft, kjønnssykdommer osv. listen for  alle sykdommer man kan bli utsatt for er evig lang. Vi kan for eksempel ta for oss noe vi alle har, sex. Sex er helt vanlig i dagens samfunn, både unge og de litt eldre har det. Når man er ung er det vanlig at man bytter sexpartnere ofte. Når unge har sex er det ofte alkohol involvert, og da er det lett å glemme beskyttelse.

Ubeskyttet sex kan være litt dristig i disse dager, spesielt hvis man har det med mange ulike partnere over tid. Skulle man være uheldig og er usikker på om man har pådratt seg en kjønnssykdom og ønsker å finne det ut så kan man enkelt bestille selvtestere. Noen kjønnssykdommer kan føre til sterilitet, som for eksempel klamydia.

Klamydia test for selvsjekk kan man bestille på nett om man ikke tør å gå til legen sin. Dette kan både rike og den vanlige mannen i gata ha råd til. Blir man steril hjelper det ikke å ha all verdens penger på konto. Det er ingen penger i verden som kan kjøpe deg et barn.