Bitcoin kan bli en viktig del av din portefølje

Kryptovaluta har blitt en attraktiv investering for mange, men fortsatt er det flere investorer som vegrer seg over å kjøpe kryptovaluta som investering. Derfor skal vi se litt nærmere på hvilke fordeler det kan ha å legge til kryptovaluta som en del av din portefølje.

Det første man må finne er en fortrolig megler som tilbyr handel i kryptovaluta. Her vil det være en god idé å få tips på hvordan du kan kjøp Bitcoin fra meglere anbefalt av Norges eldste privatøkonomiside. Aksjebloggen har nemlig en rekke anmeldelser av ulike meglere, samt tilbyr oppdatert informasjon på hvor du finner de beste vilkårene.

Hvordan investere i bitcoin?

Det første du trenger for å handle bitcoin er en eWallet eller hardware wallet som lar deg oppbevare kryptovaluta. Her finnes det en rekke alternativer, og mange av de mest populære handelsplattformene tilbyr dette som en del av sin tjeneste.

Hvorfor bør bitcoin være en del av porteføljen din

Mange har ansett bitcoin som det nye gullet, men det kan også by på en rekke andre verdier i din portefølje. Investorer har lenge sett etter muligheter for diversifisering i porteføljen sin, og her byr kryptovalutaer som bitcoin på en spennende mulighet. Disse er nemlig langt mer volatile enn eksempelvis aksjer, men dette betyr også at de riktige kryptovalutaer kan gi god avkastning over tid.

Her ønsker vi på understreke viktigheten av å sette seg godt inn i hver eneste kryptovaluta man vurderer å investere i. Disse er nemlig like ulike som aksjer, noe som betyr at hver mynt/token har sin egen hensikt, verdi og potensielle bruk. Det er nettopp denne egenskapen som gjør kryptovaluta til en svært attraktiv del av porteføljen, men vi råder fortsatt til forsiktighet.

Det er nemlig slik at det stadig dukker opp nye altcoins på markedet og mange av disse viser seg å være null verdt. De fleste nye investorer vil derfor ha godt av å holde seg til de største valutaene i starten, slik at man får tid til å tilegne seg den nødvendige kunnskapen før man tar det neste spranget. Her kan vi anbefale å se nærmere på valutaer som bitcoin, ethereum, ripple, litecoin og Solana.

Hva gjør Bitcoin til en god investering?

I mange år har investorer brukt gull som en likvid investering for oppbevaring av kontanter, men gullprisen har de siste årene stagnert kraftig. Dette har gjort at mange investorer nå ser etter ny beskyttelse mot inflasjon, men som er like lett omsettelig som gull har vært. Her har bitcoin utmerket seg som en utmerket kandidat. Bitcoin er svært lett omsettelig, du trenger kun en liten hardware wallet (langt enklere å oppbevare enn tonnevis med gull) og ikke minst har den gitt en svært mye bedre avkastning de siste årene.

Dette har ført til at mange investorer, både private og institusjonelle har valgt å endre sitt mandat til også å omfatte nettopp kryptovaluta. Vi tror derfor dette vil fortsette å utgjøre en attraktiv investering for både store og små investorer i fremtiden, men gjerne som en del av en diversifisert portefølje.