Hvordan tjene ekstra penger

Er du blant dem som er i en situasjon der du føler at det du tjener ikke er tilstrekkelig nok for å holde hjulene i gang i livet uansett hvor mye du jobber? Du er nok ikke alene å føle det slik. Er man singel og eier både hus og bil kan det til tider være tøft å få ting til å gå rundt. Veldig ofte så virker det som om all lønn går til hus- og billån, og man sitter med noen få usle tusen å leve av til neste lønningsdag som er 4 uker unna. Er man en familie med to inntekter så hjelper dette stort på, men da kommer selvsagt andre utgifter i tillegg. Den aller største utgiftsposten til en familie er nok barn. Men selv de med to inntekter i husholdningen kan oppleve vanskelige tider og behovet for ekstra midler er stort. Så hvordan skal dette løses?

Kortsiktig eller langsiktig

For både single personer og familier er det utrolig mange måter å kunne tjene seg ekstra penger på, bare man gidder. Men det er også forståelig at mange mener at de ikke har krefter til å kunne påta seg en ekstrajobb fordi de allerede er sliten av den vanlige jobben sin. Men hvem sier at det å tjene ekstra penger trenger å være så veldig slitsomt?

Skal du først se etter en måte å tjene ekstra penger på så må du først finne ut om dette er noe som er langsiktig eller kortsiktig. Er det kortsiktig så kan du faktisk påta deg hva som helst av småjobber bare for å få inn pengene du trenger. Er det snakk om at du trenger ekstra penger langsiktig så bør du nok finne deg noe som du kan holde ut med over tid.

Studenter er fine eksempler på personer som alltid ekstra penger. De lever allerede på en minimal stipend og studielån, og derfor er mange studenter nødt til å tjene ekstra penger ved siden av studiene for å få ting til å gå rundt. Stipendet som mottas hver måned er knapt nok til hybelen og mat ut måneden. Men man må faktisk leve litt også, og studenter er som kjent ikke redd for en fest eller to i løpet av uka, og disse koster.

Tjen penger på det du kan

Siden vi er inne på studenter og ekstra penger så skal vi fortsatt bruke dem som eksempel. mange som studerer dataingeniør på skolene rundt om i landet påtar seg ofte småjobber på kvelder og helger med å reparer og fikse dataproblemer for andre som ikke har like stor kunnskap om data som de har. Her slår de faktisk to fluer i ett smekk ved at de tjene penger på noe de studerer.

Ellers er det mange studenter som påtar seg vanlige jobber i butikk og helsevesen på deltidsstillinger og tilkalling. De kan gjøre det meste for å tjene seg de ekstra tusenlappene.

Blant ekstrajobbene som studenter påtar seg krever både tid og krefter, og det er helt naturlig at man blir veldig sliten etter en lang dag på skolen for så å dra rett på jobb etterpå i 6-8 timer, selv om det kanskje skjer 3 ganger i uken.

Tjen ekstra penger smart

Det finnes også andre metoder å tjene litt ekstra penger på uten å måtte slite seg ut fysisk eller mentalt. Sett at du nå har jobbet som ekstrahjelp i 6-7 måneder men føler at du er altfor sliten til å kunne fokusere skikkelig på studiene på grunn av ekstrajobben, så er det andre smarte måter å tjene samme summen på uten å anstrenge seg like mye.

Bruk noen av de hardt tjente pengene fra ekstrajobben til investering. Det er ingen som sier at du må ha minimum et 5 sifret beløp før du kan begynne å investere. Start i det små med små summer og forvalt det smart.

Trading med krypto og valuta er noe som er veldig trendy nå. Mange investerer i akkurat det og opplever både oppturer og nedturer. Har du fulgt litt med på det markedet siste årene så har du sikkert sett at det har vært enorme svingninger i verdi, spesielt på kryptovalutaen Bitcoin. Disse opp- og nedturene vil nok fortsette og vil neppe ta slutt med det første. Men dette er ikke noe som er unormalt. Dette skjer med alle investeringer, olje, eiendom, aksjer, fond osv.

Husk bare at ved å investere så er du ikke sikret et fast beløp i gevinst hver måned. Men du slipper hvertfall å slite deg helt ut.