Kan du få forsikring med betalingsanmerkning?

Mange har fra liten av hatt en drømmebil de ønsker seg. Noen ønsker seg en fet sportsbil som Bugatti og Lamborghini, mens andre igjen kanskje ønsker seg en Hummer eller en fet veteranbil. Uansett hvilken drømmebil vi har så må vi ha nok penger til å kjøpe det.

Alle som eier et kjøretøy MÅ ha en bilforsikring. Men det finnes ulike typer bilforsikringer som vi kan velge blant – men det er en forsikring vi ikke kommer unna og som er lovpålagt, ansvarsforsikring. Uten denne forsikringen er du virkelig ute å kjører hvis et uhell skulle skje. Kaskoforsikringen er noe som man kan velge i tillegg til ansvarsforsikringen.

Tegner du ikke en ansvarsforsikring på bilen maks 3 dager etter salgsmelding er blitt registrert kan du ende opp med å måtte betale dagbøter for hver dag bilen ikke er forsikret. Per i dag er dagsatsen på 150 kroner. Glemmer man å få dette ordnet en måned etter bilkjøpet vil man sitte igjen med bøter på samme beløp som det en ansvarsforsikring koster.

Derfor er ikke ansvarsforsikring valgfritt

Endelig er drømmebilen din en realitet! Men før du kan sette deg bak rattet og cruise mot solnedgangen, må bilen forsikres. Du har muligheten til å velge bort kasko men ansvarsforsikring er du nødt til å kjøpe. Hvorfor det?

En ansvarsforsikring er enkelt sagt en garanti for at skader på andre kjøretøyer eller eiendom blir dekket hvis du er skyld i et uhell. Den dekker også eventuelle personskader i forbindelse med en ulykke. Uten ansvarsforsikring kun du sitte igjen med mye i gjeld om du har forårsaket et uhell med store materielle skader, eller i verste fall påført personskade på noen.

Forsikring og betalingsanmerkning

Ok du har skaffet deg drømmebilen du har drømt om i snart 30 år. Du har spart og jobbet ekstra hardt får å kunne få råd til denne bilen. Så kommer det til det punktet at du skal tegne ansvarsforsikring og eventuelt kasko, så får du beskjed på nettsiden til forsikringsselskapet at du må kontakte dem for å få et tilbud og at du ikke kan bestille det selv på nettet.

Som alle vet så kan man velge å betale forsikringen hver måned, kvartalsvis, hvert 6. måned eller 1 år om gangen. Mange velger hver måned fordi måneds summen ikke er et høyt beløp sammenlignet med for et helt år.

Forsikringsselskaper må foreta en kredittsjekk på deg før de kan tilby deg en forsikring. Får man en negativ kredittsjekk kan man glemme å få muligheten til å benytte seg av månedlig betaling av forsikringen. Policyen til de største og mest kjente forsikringsselskapene er at hvis en person vil ha bilforsikring med betalingsanmerkning, eller har inkassokrav, så må den personen betale for et år om gangen. Dette blir ikke et lite beløp om man har en splitter ny Bugatti, med tanke på at vi mest sannsynlig vil ha en forsikring med full dekning og man må betale for et helt år av gangen.

Husk at vi har tatt luksusbilen Bugatti her som kun et eksempel. Tror neppe at mennesker som har vettet i behold vil kunne få kjøpt seg en Bugatti om de sliter med å få en godkjent kredittsjekk for bilforsikringen. Saken er det at verdien på bilen trenger ikke engang å være en promille av det en Bugatti koster. Selv en bil på 25-30 tusen kroner og man har betalingsanmerkning, så kommer man dessverre ikke unna med å betale ett års forsikring om gangen.

Selv med en bil til under 30 tusen vil kunne koste deg 6-7000 kroner i engangsbeløp. Da er både forsikring og veiavgiften regnet inn i det siden det blir lagt til forsikringen.

Vårt råd

Rådet vårt er, uavhengig av hvor mye eller lite en bil koster, så bør man aller helst kvitte seg med betalingsanmerkninger. Kanskje man burde vurdere om det er mulig å leve uten en bil frem til betalingsanmerkningen(e) er blitt ordnet opp i. Å bli kvitt dem vil gi deg mange fordeler, blant annet at du har sjansen til å søke på lån til en litt nyere bil om ikke en helt ny en.

Når det gjelder forsikringen så vil du også slippe unna med å betale hver måned en liten sum i stedet for en engangssum som kan utgjøre en stor forskjell på kontosaldoen din.

Er man nødt til å ha seg bil med tanke på jobb eller at man er avhengig av det pga. barn – da må man bare bite i det sure eplet og betale engangssummen for et helt år som forsikringsselskapene krever.