Er det på tide å starte investeringseventyret?

Å begynne med investering trenger absolutt ikke være vanskelig eller veldig tidkrevende. Som nybegynner er det viktig at du for å viss oversikt over markedet, men du trenger ikke legge inn ukesvis med analyse og lesing for å kunne investere. Investering er for alle.

 

Som nybegynner kan markedet virke overveldende, det er helt normalt. Ikke vær redd for å kaste deg ut i det som kan bli et av dine beste eventyr. Du vil raskt oppleve at du forstår mer og mer og vips så skal du se at du har blitt en skikkelig investor. Du trenger heller ikke følge med på markedet til enhver tid slik som vi gjerne ser på TV og serier, for det kalles nemlig for daytrading og det er ikke noe for nybegynnere.

 

Kom i gang

Selv om daytrading ikke er noe for nybegynnere, er det fremdeles et hav av muligheter der ute. Derfor er det viktig at du starter med å sette deg ned å tenke over hvorfor du ønsker å investere. Hvor lang tid ser du for deg å holde på med investering og hvor mye ser du for deg at du ønsker å tjene. Dette er viktige spørsmål du må stille deg slik at du kan legge en god strategi, samt finne en investeringsplattform som passer deg. Du kan lese mer om investeringstips og strategier her.

 

Etter du har sett på målene dine er det på tide å ta en titt på egne økonomi. På den måten får du et overblikk over hvor mye du har råd til å investere og eventuelt også hvor mye du har råd til å miste, dersom det skulle skje. Det er alltid greit å ha en økonomisk buffer liggende, slik at du har råd til å betale utgifter du ikke så komme. På den måten slipper investering å bli et mareritt fremfor et eventyr.

 

Vær kresen

Videre er det viktig at du er klar over at det er en viss risiko når du investerer. Aksjemarkedet er svingete og uforutsigbart, og det er nettopp derfor det også innebærer en del risiko. Tenk over hvor stor risiko du er villig til å ta. Din risikovillighet vil nemlig være med på å bestemme strategien din, hvilke aksjer du investerer i og hvilke plattformer som passer deg. Det er ikke slik at du må tenkte høyrisiko for å tjene penger, du kan også fint sette deg trygge, langsiktige mål og fremdeles ende opp med en god avkastning.

 

Etter du har tenkt igjennom alt dette er det på tide å velge seg en plattform. Igjen er det viktig at du tar dine egne mål, ønsker og behov i betraktning. Det finnes et hav av investeringsplattformer, så her kan du være så kresen du bare vil. Se etter de ekstra funksjonene du ønsker, pass på at plattformen tilbyr investering innenfor ditt ønskede område, at plattformen har et godt analyseverktøy og har god kundeservice. Dersom du er litt kresen vil du også få den beste opplevelsen av eventyret ettersom du ikke trenger å inngå noen kompromisser.