ArcticZymes – aksjer i biofarmasøytisk produksjon

ArcticZymes er et enzym selskap som har drevet med forskning på dette området siden 1980-tallet. Dette er et selskap som har opplevd vekst sakte, men sikkert.

Som en direkte følge av koronapandemien begynte dette selskapet og vokse, og ArcticZymes aksjene med det.

I denne artikkelen skal vi bli litt bedre kjent med ArcticZymes og aksjene i dette selskapet. Hva er ArcticZymes, er disse aksjene en god investering og hvordan går man frem dersom man ønsker å investere i disse aksjene?

Hva er ArcticZymes?

ArcticZymes er et selskap som ble startet opp på 1980-tallet. Etableringen fant sted i Tromsø.

Selskapets «fulle navn» er ArcticZymes Technologies, men i de fleste tilfeller kalles de bare ArcticZymes. Det er også denne varianten av navnet vi vil benytte i denne artikkelen.

ArcticZymes er et selskap som jobber med identifisering av enzymer. Disse enzymene blir brukt til forskning, diagnostisk og i forbindelse med biofarmasøytisk produksjon.

ArcticZymes’ historie

Siden etableringen på 1980-tallet har ArcticZymes ligget ganske lavt i terrenget. Det har egentlig ikke vært så mye snakk om selskapet – i hvert fall ikke utenfor miljøet de driver virksomhet.

Folk flest fikk imidlertid muligheten til å bli bedre kjent med selskapet ArcticZymes som følge av koronapandemien som traff verden i 2020. Da inngikk ArcticZymes en samarbeidsavtale med ReiThera. Dette er et navn du antageligvis har hørt om før, ettersom ReiThera var en av kandidatene til koronavaksinen.

ReiThera er et selskap som har spesialisert seg på utvikling av vaksiner, og dette samarbeidet var en klar indikasjon på at ArcticZymes hadde gjort et eller annet riktig.

Selskapet har opprettholdt det gode arbeidet etter pandemien, og på listen over deres kunder finner man flere universiteter som er ordentlig i vinden for tiden.

ArcticZymes aksjer

Etter at ArcticZymes begynte å lande så mange spennende samarbeidsavtaler, så begynte kursen for ArcticZymes aksjene å stige. For ArcticZymes og selskapets aksjonærer er naturligvis det veldig positivt.

Til tross for en enorm vekst, er det ikke til å stikke under en stol at aksjer er et volatilt konsept. Det betyr at det kan se svært lovende ut en dag med kursen som er på vei opp, men dagen etter har kursen falt noe voldsomt. Det er det viktig å ha i bakhodet.

ArcticZymes aksjer er en aksjetype som har variert veldig den siste tiden. Derfor er disse aksjene et godt eksempel på at aksjer er et volatilt investeringsobjekt. I skrivende stund ligger aksjekursen for ArcticZymes aksjer i underkant av 76 kroner. 75,90 kroner, for å være nøyaktig.

ArcticZymes har markedsverdi på rundt 3,5 milliarder kroner på nåværende tidspunkt. Selskapet har et langsiktig mål som går ut på at de skal bli et ledende europeisk enzym selskap.

Fordeler og ulemper med ArcticZymes

Mange er skeptiske til aksjer. Nettopp på grunn av at det er så mye usikkerhet rundt hvor vidt det er en god investering eller ikke. Akkurat dette spørsmålet skal vi komme tilbake til litt lenger ned i artikkelen. I denne delen skal vi se nærmere på fordelene og ulempene med ArcticZymes.

Her er en liten oversikt over fordelene med ArcticZymes:

  • ArcticZymes driver virksomhet i et felt hvor forskningen har kommet svært langt.
  • ArcticZymes er et selskap som arbeider med globalt nivå, og som inngått samarbeidsavtaler med flere kjente selskaper, for eksempel ReiThera
  • ArcticZymes forsker på enzymer, og de har kommet frem til at dette er enzymer som funker i vaksiner.
  • Selskapet har hatt en enorm vekst i kjølvannet av koronapandemien.
  • Utenlandske investorer har fått opp øyenen for ArcticZymes aksjer, på bakgrunn av det gode arbeidet.

Som du ser ovenfor, så er det en god lengde på listen over ArcticZymes’ fordeler. Men det betyr ikke at det ikke er noen punkter man bør være ekstra var for. Det er det definitivt, og her er en liten oversikt over hvilke punkter det er snakk om:

  • ArcticZymes aksjer er svært volatile, noe som betyr at kursen svinger opp og ned rett som det er. I verste fall kan man oppleve korreksjon.
  • Selv om ArcticZymes har kommet langt i sin forskning og forskningen ser svært lovende ut, så er det fremdeles litt usikkerhet rundt det. Særlig når det gjelder hvor mye de kommer til å tjene på forskingen sin på lang sikt.
  • Dersom flere av investorene bestemmer seg for å hente ut gevinsten fra sine ArcticZymes aksjer, så kan det føre til at aksjen faller i verdi.

Er ArcticZymes en god investering?

Ovenfor har vi sett på både fordeler og ulemper med ArcticZymes aksjer, men nå skal vi over til spørsmålet om hvor vidt ArcticZymes er en god investering eller ikke. For er ArcticZymes en god investering?

Som vi så ovenfor, så er aksjer et volatilt investeringsobjekt. Det betyr at prisen øker og synker rett som det er, noe som gjør det vanskelig å forutsi noe som helst. I tilegg må man ikke glemme at det er en rekke faktorer som spiller en rolle her, for eksempel tilbud og etterspørsel.

Det er heller ingen av oss som er synske, og vi kan derfor ikke forutse hvordan fremtiden for ArcticZymes og deres aksjonærer blir. Men det vi kan si, er at de siste årene har vært veldig gode for selskapet, noe som selvsagt har hatt positiv innvirkning på dette området.

Les om andre spennende aksjeinvesteringer her

Slik skaffer du deg ArcticZymes aksjer

Hvis du sitter inne med et sterkt ønske om å skaffe deg ArcticZymes aksjer, så er det ikke noe som stopper deg fra å gjøre det. I hvert fall ikke selve investeringsprosessen, for den er faktisk ganske så enkel.

For å skaffe deg ArcticZymes aksjer, trenger du bare tilgang til en handelsplattform hvor ArcticZymes er ett av produktene de tilbyr. Dette får du ved å opprette deg en konto på nevnte handelsplattform. Registreringsprosessen pleier å være veldig enkel, og den inkluderer også en verifiseringsprosess.

Når kontoen er verifisert, så er du nødt til å gjøre et innskudd til kontoen din. Dette innskuddet skal omsider bruker til å investere i aksjene du har lyst til å investere i. Også dette er en veldig enkel prosess.

Når kontoen er verifisert og innskuddet satt inn, så er alt klar for å investere i ArcticZymes aksjer!