Disse sparekontoene gir deg best rente

En sparekonto er den tryggeste og enkleste måten å spare penger på, og alt man trenger å gjøre for å starte en sparekonto er å opprette en bankkonto i enten sin vanlige bank (eller en annen bank/finansforetak for den saks skyld, som for eksempel Lånemegleren), og overføre penger dit. Disse vil deretter vokse sakte men sikkert for hvert år som går helt uten at man trenger å gjøre noe for det.

Det er store variasjoner i hvor god rente man får på sparekontoer, og den effektive renta kan være på alt mellom 0,5 % hos de dårligste bankene til over 2 % hos de beste. Det høres kanskje ikke ut som all verdens forskjell, men om man har én million kroner stående på denne sparekontoen er det snakk om 1 500kr forskjell per år.

Som regel trenger man ikke å bruke andre produkter i banken hvor man har sparekonto, så det er ingenting i veien for å opprette en sparekonto hos den banken som gir deg beste rente, og fortsette å bruke den vanlige banken til andre formål. De fleste banker tar heller ikke betalt for å lage en sparekonto til deg, så det er ingenting å tape på å velge den banken som gir deg høyest rente på sparekontoen.

Her får best rente på sparekontoen – de 5 beste sparekontoene

Her kan du lese om de 5 sparekontoen som gir best rente. Alle tall er hentet fra nettsidene til bankene, mens Finansportalen til Forbrukerrådet er brukt for å generere oversikt over de beste tilbudene.

Dersom du vil ha så høy rente på sparekontoen som mulig, så er «EasySpar Fast 5 år» fra EasyBank ASA det beste valget. Denne sparekontoen gir deg en effektiv rente på 2,5 %, noe som er det høyeste som er tilgjengelig per dags dato, selv om det selvsagt kan endre seg i fremtiden. Det spesielle med akkurat denne sparekontoen er at pengene låses i 5 år, så dette passer best for de som ikke kommer til å trenge sparepengene på en stund.

På andreplass kommer Gullspar fra Høland og Seteskog Sparebank med en effektiv sparerente på 2,35 %. Denne har en utrolig god rente, men kommer med et par krav. Blant annet må man være under 30 år gammel, og sette av faste trekk hver måned. Det er ikke mulig å sette inn enkeltinnskudd, så man kan kun spare via de månedlige trekkene.

På tredjeplass er det igjen EasyBank ASA som kommer, denne gangen med sparemåten «EasySpar Fast 3 år». Denne fungerer veldig likt som den på førsteplass, men har får man rente på 2,30 %, og pengene låses i tre år istedenfor fem.

På fjerdeplass ligger Pareto Bank ASA med et fastrenteinnskudd med 3 års låsing. Her får man 2,20 % rente, og både innskudd og uttak til og fra kontoen låses i tre år etter at man inngår avtalen.

Bluestep tar femteplassen med en rente på 2,15 % med en «Sparekonto Flex». Dette er en mer tradisjonell sparekonto enn de ovenfor som låser innskudd og uttak, og her kan man ta ut og sette inn penger som man måtte ønske.

Andre alternativer som gir bedre rente enn sparekonto

Sparekonto er som sagt en veldig enkel måte å spare penger på, men dersom man først har en del penger til overs finnes det bedre måter å få dem til å vokse på. Et godt alternativ er å kvitte seg med all gjeld, for den meste typen gjeld har en høyere rente enn det man får på en sparekonto. Det sier seg selv at det er meningsløst å få 2 % rente i en sparekonto samtidig som man betaler 2,5 % rente på boliglånet.

Et annet alternativ er å investere pengene i et aksjefond. Dette er en slags samling av forskjellige aksjeinvesteringer, og et fond investerer i mange ulike aksjer slik at risikoen blir mye lavere enn om man investerer mye i noen få. Tradisjonelt sett gir dette mye bedre avkastning enn å spare pengene på en sparekonto, men det er selvsagt større risiko og mer svingninger med aksjefond enn med sparekonto.