Everfuel – aksjer i fornybar energi

Everfuel er et selskap som jobber med distribusjon og salg av fornybar energi. Dette selskapet har spesialisert seg på den fornybare energien hydrogen.

Hvis noen synes at dette høres ut som en interessant forretningsidé, så er det fullt mulig å investere i selskapet dersom man ønsker det. Det kan man nemlig gjøre ved å kjøpe seg en aksjepost i selskapet.

I denne artikkelen skal vi bli litt bedre kjent med Everfuel. Hva slags selskap er dette egentlig, og hva vil det eventuelt koste å kjøpe en aksjepost i selskapet? I tillegg skal vi se nærmere på hvor vidt det er en god investering, samt gi deg noen tips til hvordan du skal gå frem for å få gjort dette.

Hva er Everfuel?

Hva er Everfuel? Everfuel er en bedrift som jobber med distribusjon og salg av hydrogen. Hydrogen er et eksempel på fornybar energi.

Vi synes at bedriften beskrev seg selv på en veldig god måte. Vel og merke på engelsk, så her har vi oversatt setningen til norsk «den manglende koblingen mellom fornybar energi og grønn transport (og produksjon) – noe som gjør at hydrogen skjer over hele Europa».

Everfuel er et dansk selskap som ble etablert i 2017, og bedriftens hovedkontor ligger i Danmark. Men de har også avdelinger andre steder i Europa, som for eksempel i Norge.

I årene som har gått siden 2017 har det blitt etablert en rekke datterselskaper av Everfuel. Disse datterselskapene har fått følgende navn: Everfuel Retail Norge AS, H2 Fuel Norway AS, Everfuel Retail Denmark A/S og Everfuel Retail Sweden AB.

Everfuels historie

Everfuel driver med hydrogen infrastruktur. Fornybar energi blir bare mer og mer populært som mulig investeringsobjekt. Grønt hydrogen er jo laget av 100 % fornybar energi, som er et steg i riktig retning med tanke på miljøet. Everfuel er med andre ord en bedrift som vi sannsynligvis kommer til å trenge med tanke på miljøet i årene som kommer.

Flere selskaper som har skapt seg en virksomhet med utgangspunkt i fornybar energi ble børsnotert i 2020. På denne listen finner vi også Everfuel. Til å begynne med var Everfuel en del av Nel, men slik er det ikke lenger. Nå er Everfuel og Nel konkurrenter, etter at Nul skilte Everfuel ut i 2019. Everfuel ble solgt på Merkur Markets for 1,3 milliarder kroner.

I underkant av et år senere ble Everfuel børsnotert som eget selskap, og interessen føk i været. Det samme gjorde kursen for Everfuel aksjer, som vi skal se nærmere på nedenfor.

Som selskap har Everfuel et hovedmål, og det er å kommersialisere den grønne verdikjeden til hydrogen. Dette er igjen en underbyggelse av hvorfor dette er et selskap vi kommer til å trykke i fremtiden.

Everfuel aksjer

Dersom du synes at Everfuel har en interessant forretningsidé og dette er et selskap som du har god tro på, så er det faktisk mulig å investere i det. Det ligger nemlig Everfuel aksjer ute til salgs.

Så fremt du har en brukerkonto på en handelsplattform (eller skaffer deg en) hvor Everfuel aksjer er tilgjengelig, så kan du kjøpe Everfuel aksjer. Det er til og med lekende lett! Hvordan dette gjøres kommer vi imidlertid tilbake til senere.

Hvis du har vært borti aksjeinvestering før, så vet du hvordan det fungerer. Aksjer er kjent for å være volatile, noe som betyr at prisen øker og synker med utgangspunkt i ulike faktorer. For eksempel tilbud og etterspørsel.

I det siste har aksjekursen for Everfuel vært inne i en god periode, ettersom aksjekursen har steget. I skrivende stund er prisen for en Everfuel aksje 5,36 euro, noe som tilsvarer ca 50 norske kroner. Det utgjør en prosentstigning på ca. 4,48 % siden forrige notering.

Er Everfuel aksjer en god investering?

I og med at aksjer er kjent for å være såpass volatile, så er det ikke uvanlig at folk setter spørsmålstegn ved hvor vidt aksjer er en god investering eller ikke. Everfuel aksjer er intet unntak. Men er Everfuel aksjer en god investering?

Det er et spørsmål som det er veldig vanskelig å svare på. Som nevnt er Everfuel aksjer inne i en god periode med en god prisøkning, men det foreligger ingen garanti for at det fortsetter slik. Selv om aksjen har økt i pris i dag, så er det teoretisk sett mulig for prisen å synke i morgen. Det vet vi ikke før i morgen.

Likevel er det mulig å si hva vi tror. Som sagt er aksjekursen for Everfuel aksjer inne i en god periode, og den gode perioden har vart en stund. Det er i hvert fall et godt tegn. I tillegg driver jo Everfuel som selskap med fornybar energi, noe som folk er veldig opptatt av nå om dagen.

Så slik situasjonen er for Everfuel og Everfuel aksjer nå, så kan man godt si at Everfuel aksjer er en god investering. Men det kan som sagt snu kjempefort, og det er det viktig å ha i bakhodet ved en eventuell investering selv om det er lite som tyder på det akkurat nå.

Slik investerer du i Everfuel aksjer

Har du lest gjennom denne artikkelen om Everfuel og merker at du har mer lyst til å investere i Everfuel aksjer nå enn da du startet å lese? Det er selvsagt ikke noe i veien for det!

Som tidligere nevnt kan hvem som helst investere i Everfuel aksjer – så fremt de har tilgang til en handelsplattform hvor Everfuel aksjer er tilgjengelig. Eventuelt så kan du finne en handelsplattform hvor det er tilfellet, og opprette en profil der og være klar til å investere i løpet av noen få minutter.

For det tar nemlig ikke noe mer enn noen få minutter! Verken registreringsprosessen (som også inkluderer en verifiseringsprosess) eller å investere i Everfuel aksjer.

Å investere i Everfuel aksjer er med andre ord en svært enkel prosess. Finn en handelsplattform som tilbyr Everfuel aksjer, opprett en konto, verifiser deg og invester. Hvis du allerede har en brukerkonto hos en handelsplattform som tilbyr Everfuel aksjer, er det bare å sette i gang så fort du vil!

Andre spennende aksjer å følge med på: 

Klitron – En utbytteaksje med et solid grunnlag

Adevinta – Aksjer i en storleverandør av rubrikkannonser