Adevinta – aksjer i en storleverandør av rubrikkannonser

Adevinta er et selskap som har spesialisert seg på rubrikkannonser. Det finnes rubrikkannonser for hva som helst, så det finnes ingen fasit på hvilke oppdrag selskaper som Adevinta tar på seg. Så godt som hvem som helst kan få hjelp fra dette selskapet!

Adevinta er ikke et veldig gammelt selskap, da det ble etablert først i 2019. i skrivende stund er det kun tre små år siden dette selskapet ble startet opp. Adevinta ble børsnotert samme år som det startet opp.

I denne artikkelen skal vi bli bedre kjent med Adevinta. Vi skal se nærmere på hva dette selskapet egentlig jobber med. Det er også mulig å kjøpe seg aksjer i selskapet, og dette skal vi også ta en titt på. I tillegg skal vi ta deg gjennom prosessen med å kjøpe Adevinta aksjer!

Hva er Adevinta?

Adevinta er et selskap som ble etablert i 2019. Det ble startet opp som et frittstående selskap som spesialiserte seg på rubrikkannonser. Det er ikke uvanlig at Adevinta blir beskrivet som en «global online rubrikkannonsespesialist».

Nå har det gått tre år siden selskapets oppstart, og Adevinta har vært igjennom en formidabel utvikling på de få årene. I dag er Adevinta driver av 15 forskjellige markedsplasser i 15 forskjellige land. Jobben til Adevinta går ut på å gjøre det enklere for selgere og kjøpere å kommunisere med hverandre.

Som en online rubrikkannonsespesialist har ikke Adevinta kun en bransje de opererer i. Dette er en bedrift som tar for seg mange forskjellige markeder, alt fra biler, eiendom og forbruksvarer. Og mye, mye mer!

På tre små år har Adevinta laget seg en kjempelang portefølje som består av litt av hvert. I skrivende stund inkluderer den mer enn 30 produkter og nettsider, og alt foregår selvsagt digitalt. Adevinta sin nettside har over 1,5 milliarder besøkende hver eneste måned.

Adevinta aksjer

Et datterselskap av et selskap som du garantert har hørt om før. Det er Shibsted som er Adevintas morselskap.

Til tross for at Adevinta regnes som et datterselskap av Shibsted, så er det en rekke aksjonærer og investorer som eier selskapet og som gjør det mulig for Adevintas ansatte å drive med det de driver med.

En slik ordning gjør det også mulig for andre å kjøpe seg inn i selskapet. I praksis betyr det at DU kan kjøpe Adevinta aksjer. Da får du en eierandel i selskapet, og på den måten kan du få en viss innflytelse i store beslutninger som skal tas.

Hvis du vurderer å skaffe deg noen Adevinta aksjer kan vi også si at dette ikke er aksjer som koster skjorta. I hvert fall ikke på samme måte som andre aksjer eller verdipapirer pleier å gjøre. I skrivende stund er stykkprisen på Adevinta aksjer på 65,07 norske kroner!

Adevinta aksjekurs

Mens mange bedrifter venter en god stund – kanskje flere år – før de søker om å bli børsnotert, så er det ingen tvil om at Adevinta hadde det litt travelt. Man kan også si at de var målrettet, så dette selskapet søkte faktisk om å bli børsnotert samme år som de startet opp. Adevinta ble børsnotert i april 2019.

Børsnoteringen hadde imidlertid svært positive effekter for Adevinta aksjekursen. På dette tidspunktet lå prisen på rundt 80 kroner, noe som er en veldig god pris. Etter noen få dager steg prisen enda mer – da koster det rundt en hundrings per aksje. Fra april 2019 og til begynnelsen av 2020 var aksjekursen relativt stabil – da lå den på mellom 90 og 110 kroner!

I februar 2020 kostet det hele 120 kroner dersom noen ønsket å investere i Adevinta, men så kom pandemien. Det førte til negative konsekvenser for flere selskaper, og umiddelbart trodde man det gjaldt Adevinta også, ettersom aksjeprisen sank til 66 kroner per aksje. Men i april 2020 steg den igjen til litt over 100 kroner på nytt.

Det ser imidlertid ikke ut at pandemien førte til Adevinta veldig alvorlige konsekvenser for Adevinta. Men det er ingen tvil om at aksjekursen er svært volatil. I skrivende stund, to år etter at pandemien brøt ut, så har prisen for Adevinta aksjer lagt seg på 65,07 kroner. Men det ser ut til at Adevinta aksjene er inne i en god periode, så det kan hende at det vil stige!

Er Adevinta en god investering?

Noen lurer sikkert på om Adevinta aksje er en god investering. I forbindelse med dette er det viktig å huske på at det er mange faktorer som spiller en viktig rolle. Det er heller ikke alle faktorene vi vet så veldig mye om på nåværende tidspunkt.

En av de viktigste faktorene i forbindelse med aksjeinvestering er ofte tilbud og etterspørsel. Her er Adevinta aksjer intet unntak.

I flere tilfeller kan det være relativt vanskelig å slå fast hvor vidt en type aksjer er en god investering eller ikke – rett og slett fordi man vet for lite om de ulike faktorene i forbindelse med den aktuelle aksjen. Og det er det som er tilfellet i forbindelse med Adevinta aksjer.

Adevinta kan være en god investering på kort sikt, men det er viktig å huske på at aksjen er veldig volatil. Når det gjelder hvor vidt Adevinta aksjer vil være en god investering på lang sikt så vet vi rett og slett for lite til å kunne slå fast noe som helst rundt dette.

Slik kjøper du Adevinta aksjer

Adevinta aksjer kan for noen fremstå som et svært interessant investeringsobjekt. For eksempel ved at man sprer risikoen ved å investere i flere forskjellige aksjer. Det kan i så fall være en god fremgangsmåte.

Ved kjøp av Adevinta aksjer trenger du bare en konto på en handelsplattform. Det er mange handelsplattformer å velge mellom, så vi vil anbefale deg å bruke god tid på å finne en plattform som passer for deg.

Når du har funnet handelsplattformen din følger du bare instruksjonene som dukker på skjermen i forhold til registering og verifisering av konto. Deretter er du nødt til å gjøre et innskudd til kontoen din, og så er alt klart til investering!