Finne riktig lån alternativ

Det markedsføres rimelig aggressivt her til lands når det gjelder lån. Dette gjelder alle typer lån som finnes på det norske markedet. Det er annonser på TV, reklame som blir sendt direkte til din e-post, det annonseres til og med i de store avisene som VG og Dagbladet. Hvor enn man er kommer man ikke utenom en eller annen annonse for lån. Men dette er vi helt klar over, og har lært oss å leve med et uten å låne over stokk og stein.

Ikke velg første og beste tilbud

Men det finnes de som faller for fristelsen når de ser altfor mange av disse annonsene og reklamene og bare låner bare fordi de har lyst, og fordi de har et stort forbruk i dagliglivet. Det er disse typene som oftest som havner i gjeldsfellen.

De bruker mer penger enn det de egentlig har råd til, og må ta opp dyre forbrukslån for å dekke andre utgifter. Dette er en ond sirkel for mange av dem, og foregår det lenge nok, blir denne sirkelen vanskeligere med å bryte, men ikke umulig.

Kredittsjekken er en god markør

For slike typer mennesker som låner mer enn de makter og pådrar seg en eller flere betalingsanmerkninger vil få store problemer når de en dag kommer i en skikkelig nødvendig situasjon der det er behov for å låne penger til et viktig formål. Alle lån som søkes på her i Norge må gjennom et kredittsjekk. med inkassosaker og betalingsanmerkninger kommer man ikke gjennom denne sjekken.

Det er få banker i verden som ikke kredittsjekker sine potensielle lånetakere. Unntaket er Sverige der de kan tilby privatlån utan uc fra selskaper der man slipper å gå gjennom kredittsjekk hos UC AB (selskapet som kredittsjekker kunder for finansinstitusjoner i Sverige).

Hva er alternativene

Hvilke andre alternativer sitter man igjen med hvis man ikke blir kredittverdig for et lån som er nødvendig? Vel, det er tre alternativer egentlig.

1: Kvitte seg med sakene som forårsaker anmerkningene

2: Få låne fra privatpersoner

3: Søke om lån med bolig eller annet verdifull eiendel som sikkerhet

Nummer 1 er nok det som anbefales først og fremst, men skjønner at det kan være vanskelig å få fjernet saken eller sakene hvis det er snakk om et betydelig totalbeløp. Om man går for alternativ 2 og låner fra privatpersoner, ville vi heller anbefalt at du benytter deg av det lånet til å kvitte deg med nummer 1.

Det siste alternativet er nok det alternativet som de fleste ender opp med å benytte seg av. Alle banker og finansinstitusjoner vil kunne godta et bolig som sikkerhet siden de vet at boligen har en verdi, og det kan tvangsselges om du skulle misligholde lånet.

Ta valg med omhu – det kan ha store konsekvesner

Å gamble med boligen sin når man i utgangspunktet har dårlig økonomisk styring er en skikkelig risikosport. Er det kommet så langt så bør denne situasjonen være en skikkelig oppvekker for deg. Livsstil og økonomien din må endre retning, ellers vil miste alt du har, boligen og kanskje til og med familien din i worst case scenario. Du må ta tak i deg selv!