3 smarte investeringer i 2023

Med dagens høye strømpriser, oljepriser, og kostnader til mat og råvarer er det viktigere enn noen gang før å sørge for å ha en god økonomisk buffer dersom man skulle havne i en krise. Man kan selvfølgelig spare opp en buffer rett på sparekonto, men dersom man har muligheten til det og klarer å avse noen kroner burde man forsøke å gjøre noen gode og smarte investeringer for å sikre egen økonomi.

Det krever ikke mye forhåndskunnskap å investere i aksjer, fond eller forex trading, men vi anbefaler at man starter med mindre beløper for å bli kjent med markedet.

Kryptovaluta

Dette er riktignok en investering som innebærer en viss risiko, men dersom man har noen midler man har råd til å investere så burde man vurdere å investere i kryptovaluta. Det finnes en rekke forskjellige typer, men de mest kjente er Bitcoin, Etherum og Litecoin.

Man må være klar over at en investering i kryptovaluta innebærer en gitt mengde risiko siden dette er et marked der kursen svinger kraftig og ofte. Dette betyr at det er vanskelig å forutse dag for dag om kursen vil gå opp eller ned, og man må utføre kjøp og salg med et våkent øye for å sørge for at man ikke taper penger på transaksjonene. På grunn av disse svingningene er det også mulig å tjene særdeles gode penger hvis man er våken og gjør investeringen på rett tidspunkt.

Valuta

Valutakursen på kronen har svinget mye de siste årene, og kursene har ikke blitt mer stabile etter utbruddet av krigen i Ukraina. En av konsekvensene av dette er at man kan gjøre gode investeringer i valuta dersom man handler raskt og riktig.

Den norske kronen har ikke blitt like påvirket av krigen, men den ekstreme inflasjonen, strømkrisen og oljeprisen er alle solide påvirkere på verdien til den norske krona. Man må derfor følge godt med, og gjøre investeringen på et fornuftig tidspunkt.

Bransjefond

Koronarestriksjonene med hjemmekontor og digitale møter har satt sine spor, og det er ingen tvil om at IT-bransjen har opplevd et enormt løft siden starten av 2020. Teknologibransjen er en sikker vinner når det kommer til økning og positive resultater, og det nesten være helt uten risiko å investere i et bransjefond som omfatter teknologibransjen.

Her er det viktig å ikke sette alle pengene sine på en enkelt konto, men det vil være en veldig god og sikker investering å fordele sparepengene på forskjellige bransjefond.