Renter på kredittkort – sjekk dette

Det er renter på kredittkort, som ved alle lån. Har du et kredittkort så løper det renter fra det øyeblikket du benytter deg av kreditten og det er penger å spare hvis du har et kredittkort med lave renter. Renten du får vil være avhengig av hvilket kredittkort du har. Finn et kredittkort som gir deg gode renter og gode betingelser, tilpasset forbruket ditt!

Renter og avdrag på kredittkort

Når du bruker et kredittkort vil det løpe renter med en gang du benytter deg av tilgjengelig kreditt. Noen kredittkortselskaper tilbyr rentefrie perioder fra det tidspunktet du bruker kortet og det løper ikke rentene før etter en angitt periode.

Et kredittkort gir deg tilgang til kreditt hele tiden, inntil du har brukt opp det maksimale beløpet tilknyttet kortet. Dette betyr at du vil betale renter og avdrag på kreditten inntil det står 0 kroner i benyttet kreditt. Hvis du hele tiden har maks kredittutestående vil det koste deg penger inntil du har betalt ned beløpet igjen. Minsteavdrag på et kredittkort er veldig ofte kun noen få prosent av utestående beløp, noe som betyr at du vil bruke lang tid på å betale tilbake, og det vil igjen koste deg mange penger etter hvert. Refinansier lån og få bedre rente, fordi det kan ofte lønne seg å samle all slags forbruksgjeld inkludert kredittkort.

Det er anbefalt, at du betaler tilbake utestående beløp så raskt som mulig, fordi det vil spare deg for mange penger og du kan alltid ha tilgjengelig kreditt i bakhånd. Benytt deg av de ulike tilbud til hvert enkelt kredittselskap, som rentefrie perioder, fordi da kan du benytte deg av kreditten i kortet uten at det behøver å koste deg så alt for mye penger.

Det er rentene som koster mest penger når du benytter kredittkortet.

Rentene som påløper er den største utgiften ved et kredittkort. Du kan spare mye penger på å begrense utgiftene til renter og å ha så lav utestående kreditt som mulig. Det er ingen tvil, om at et kredittkort er veldig greit å ha i bakhånd, men noen nedprioriterer avbetalingen. Betal heller inn ekstra når du kan, så du sparer penger i det lange løp.

Det er variasjoner i renter på kredittkort og du kan spare penger på å sammenligne. Det er rift om kundene, noe du kan utnytte til din fordel. Finn et kredittkort med lavest mulig renter og som gir deg fordeler du benytter deg av i hverdagen. Da får du mest mulig ut av å benytte kortet og du sitter igjen med minimale utgifter – hvis du bruker kortet fornuftig.

Rentene løper når du benytter deg av kreditten

Når du benytter deg av kredittkortet vil det løpe renter på det utestående. Har du god kontroll på bruken og innbetalinger, vil du begrense kostnadene ved å bruke kortet. Hvis du ser på renteeksempler ved et kredittkort, vil du raskt se at det ikke behøver å koste deg så mye penger når du har maks kreditt utestående.

Det er forholdsvis et større beløp, men i praksis så er det ikke den helt store utgiften. Er du flink til å betale tilbake utestående kreditt, vil du ha minimale utgifter ved å ha et kredittkort og du kan benytte deg av de mange fordelene i tillegg.

Hvor mye kreditt du har utestående til enhver tid betyr alt for dine løpende utgifter. Hvis du er flink til å betale inn løpende så slipper du for å betale mer penger enn nødvendig i renter. Husk, at du får fradrag på skatten for alle renter du betaler!

Her kan du se hvordan kredittkort fungerer:

Effektive renter på kredittkort

De effektive renter på kredittkort gir deg en pekepinn på hvor mye det vil koste deg å ha utestående kreditt. Dette skiller seg ikke ut ifra et lån, fordi prinsippet er det samme. Du låner penger til en angitt pris og betaler renter og omkostninger så lenge du har lånet.

Den effektive renten er et godt instrument til å avgjøre hvor du kan innhente best mulig pris, men det kan også spille inn om du får rentefrie perioder i kredittkortet. Du skal få opplyst om effektive renter før du bestiller kortet. Dette er et krav slik at det er en gjennomsiktighet i forutsette utgifter når du benytter deg av kortet. Renteeksemplene er gjerne tatt med utgangspunkt i et angitt bløp. Så det kan være noen forskjeller hvis du har en høyere eller lavere kredittgrense enn det som er vist i eksempelet. Er du i tvil om hvilke betingelser som gjelder for ditt kredittkort, kan du ta kontakt med kortutsteder for mer informasjon. Har du en god innsikt i betingelser og vilkår så slipper du for ubehagelige overraskelser ned ad veien.

Rentefrie perioder

Mange kredittselskaper tilbyr rentefrie perioder til sine kunder. En rentefri periode betyr at det ikke løper renter på utestående saldo før det har gått noe tid. Dette gir deg muligheten til å innbetale penger, før perioden utløper, slik at du slipper å betale renter på kreditten du har benyttet deg av. Det gir deg store friheter og gir deg muligheten til å spare penger. Det er absolutt et kriterium du bør ta med i regnestykket når du skal velge et kredittkort som passer ditt behov. Er du en dyktig betaler vil du ha god nytte av en slik avtale.

Spar penger når du bruker kredittkortet

Når du har et kredittkort og kjenner til betingelsene, er det lurt å bruke kredittkortet deretter. Du kan spare penger på å bruke kortet der det er gebyrfritt og der hvor du får de beste rabattene. Sjekk eventuelt banktjenester i DnB for mer informasjon. Har du et kredittkort som gir deg gode rabatter på drivstoff, er det anbefalt at du bruker det konsekvent på de utvalgte bensinstasjoner, når det er mulig, for å få mest mulig ut av rabattene. Har du et kredittkort som gir gode rabatter på flybilletter og som har en reiseforsikring, er det mange penger å spare der også. Tilpass bruken av kredittkortet til forbruket ditt slik at du får mest mulig ut av det.

Det er mange kredittkort med ulike fordeler og det kan lønne seg å ha et par på baklommen, slik at du er forberedt på alle situasjoner. Vær ute i god tid med å bestille flere kredittkort. Da har du en god oversikt og vet hvilke muligheter du har til enhver tid.