Golden Ocean aksje

Kjøper du Golden Ocean aksjer, så kjøper du en del av Golden Ocean Group. Golden Ocean Group er et selskap som har eksistert en god stund. Dette er faktisk et selskap som ble startet opp i 1996. Du lurer kanskje på hva det de har drevet med alle disse årene? Golden Ocean Group er et internasjonalt tørrlastrederi!

Golden Ocean Group har en markedsverdi på mer enn 705 millioner dollar.

I denne artikkelen skal vi bli litt bedre kjent med Golden Ocean Group og Golden Ocean aksjene. Hva driver dette selskapet egentlig med, og er det en god idé å kjøpe seg aksjer i selskapet? Det er blant spørsmålene vi skal svare på nedenfor!

Dette er Golden Ocean Group

Golden Ocean Group ble startet opp i 1996, noe som betyr at selskapet er 25 år gammelt. Rederiet ble imidlertid utfisjonert av Frontline i 2004, og derfor er det mange som sier at Golden Ocean Group ble etablert i 2004. Men de har egentlig eksistert mye lenger enn det.

Golden Ocean Group er børsnotert på både Oslo Børs og Nasdaq. Driften var en god del mindre i begynnelsen (bestående av to capesize skip og to panamax-nybyggingskontrakter + en langtidsinnbefraktet capesize), men i dag er Golden Ocean Group dominerende innenfor sin sektor, som jo er tørrlast. I dag har de over 60 skip som de administrerer.

Men en dans på roser har det ikke vært for Golden Ocean Group. I 2009 måtte de håndtere store likviditetsproblemer. På grunn av trolige brudd på betingelser i obligasjonsgjelden stod de i fare for å gå tom for kontant likviditet. Noe måtte gjøres – og det fort – og dette ble løsningen på problemet:

  • Lånefasiliteter ble knyttet til 11 nybygg
  • Hemen Holding kjøpte 2/3 deler av selskapets obligasjonslån på 200 millioner dollar
  • Fredriksen, som er ansvarlig for driften av Golden Ocean Group, spyttet inn en god sum penger.

I 2020 stod Golden Ocean Group igjen ovenfor vanskelige tider, men de klarte å redde seg ut av dette også. Hvordan de gjorde det, kommer vi litt tilbake til senere. Men det er i hvert fall en ting som er helt sikkert, og det er at det blir spennende å følge med på hva fremtiden har å by på for Golden Ocean Group.

Aksjer i Golden Ocean Group

Hvis du synes at tørrlast er et interessant investeringsområde, så har du kanskje vært inne på tanken om å investere i Golden Ocean aksjer. Da kjøper du i så fall aksjer i Golden Ocean Group.

Til tross for vanskeligheter som har dukket opp fra tid til annen, så er Golden Ocean Group et selskap som kan vise til gode resultater. Såpass gode resultater at det ikke er noen som tror at Golden Ocean Group kommer til å komme dårlig ut av noe som helst. Snarere tvert imot!

Golden Ocean Group fungerer i stedet som et slags bevis på «at det er i motbakke det går oppover». Det er en eneste stod klisje, men det er uten tvil noe som stemmer i dette tilfellet – som definitivt har vært til fordel for Golden Ocean Group.

Aksjekursen for Golden Ocean aksjer er noe som varierer på lik linje som aksjekursen for andre typer aksjer. I november 2020 kostet det rundt 36 kroner per aksje, så noen dyr investering er det ikke (med mindre du har tenkt til å kjøpe en million aksjer med en gang)!

En tung periode – gjorde comeback

I andre kvartal av 2020 gikk Golden Ocean Group gjennom en tung periode, noe som førte til at aksjekursen for Golden Ocean aksjer sank.

Men som nevnt så er det i motbakke det går oppover. Golden Ocean Group fortsatte den iherdige jobbingen, og de kom seg ut av den vanskelige situasjoner hvor de befant seg. Allerede i neste kvartal (tredje kvartal av 2020) så gjorde de comeback.

Comebacket var det flere investorer som tok som et godt tegn, og det førte også til at de valgte å handle. På daværende tidspunkt måtte man ut med 36 kroner per aksje, dersom man ønsket å skaffe seg noen aksjer i selskapet. Prisen har siden synket litt, men dette er et tydelig bevis på at aksjer ikke trenger å koste skjorta!

Er Golden Ocean aksjer en god investering?

Det er nok mange som lurer på om Golden Ocean aksjer er en god investering eller ikke. Folk flest er veldig opptatt av å gjøre en god investering når de først skal investere i noe, og det har vi naturligvis ingen problemer med å forstå.

Golden Ocean Group er et levende bevis på at alt ikke går på skinner til enhver tid, men de er også et bevis på at det ikke trenger å være slik. Med iherdig jobbing kan ting gå bra likevel. Når det gjelder hvor vidt Golden Ocean Group er en god investering på lang sikt eller ikke, så er det vanskelig å si. For det er ingen som vet hva fremtiden bringer.

Men per dags dato er det ingenting som tilsier at det vil være en dårlig idé å investere i Golden Ocean Aksjer. Selskapet har gode resultater, og akkurat nå er det man bør fokusere på!

Hvordan analysere en aksje? Her kan du se med Golden Ocean som eksempel:

Slik kjøper du Golden Ocean aksjer

Har du lyst til å kjøpe Golden Ocean aksjer? Da er det ingenting som stopper deg fra å gjøre det! Vi vil imidlertid gi deg noen tips som kan komme godt med på veien mot målet.

  • Golden Ocean aksjer kjøpes gjennom en handelsplattform. Det finnes mange forskjellige handelsplattformer på markedet i dag, så ikke vær redd for å bruke god tid på prosessen med å finne en handelsplattform. Kanskje føles det som bortkastet tid, men det er faktisk ikke det. I stedet vil det hjelpe deg å spare både tid og penger på sikt.
  • Fullfør hele registreringsprosessen med en gang. Registreringsprosessen inkluderer å fylle ut personlig informasjon om deg selv, samt verifisere profilen din. Noen handelsplattformer lar deg ta igjen sistnevnte senere, men gjør det med en gang så er alt klart når du er klar til å handle.
  • Sett deg inn i Golden Ocean aksjene, slik at du vet hva du har investert i!