Frontline aksje – en utbytteaksje

Kjøper du Frontline aksjer, så kjøper du deg inn i Frontline Company.

Frontline Company ble etablert i 1985, og har hatt god tid på seg til å komme dit selskapet er i dag. I dag anses Frontline Company for å være verdens fjerde største tankrederi. Frontline Company har hovedkontoret sitt i Hamilton i Bermuda.

I dag er det John Fredriksen som er Frontline Company sin hovedaksjonær samt direktør. Men det er fullt mulig for den vanlige mannen i gata å skaffe seg en aksjepost i Frontline Company. Alt man trenger for å gjøre dette, er litt penger som man kan investere i nevnte aksjepost.

I denne artikkelen skal vi bli litt bedre kjent med Frontline Company. Dette er et selskap som det generelt finnes veldig lite informasjon, så vi har vært nødt til å lete litt ekstra, og det synes vi har vært veldig spennende.

En video som forklarer hvilke fallgruber du bør være obs på:

Hva er Frontline?

Frontline Company er et tankrederi som ble etablert i 1985. På litt under 40 år har selskapet klart å bli verdens fjerde største tankrederi. Selskapet har i dag hovedkontoret sitt i byen Hamilton i Bermuda.

Ettersom Frontline Company er et tankrederi. I tillegg er det ikke uvanlig at selskapet omtales som et shipping-selskap. De driver nemlig med transport av råolje og andre oljeprodukter.

I og med at Frontline Company er et tankrederi så kommer ikke dette som en stor overraskelse: Frontline Company har basert driften sin på en flåte, og det er denne flåten de bruker til å transportere oljeproduktene. Den består av 38 Suezmaxtankere (en kombinasjon av kombinasjonsskip og nybygde skip), samt 51 VLCC tankskip.

I mars 2008 hadde Frontline Company kontrollen på rundt 10 % av aksjene i Overseas Shipholding Group. Overseas Shipholding Group er kjent for å være det nest største tankrederiet i verden.

Historien til Frontline

Siden Frontline Company har eksistert siden 1985, så er dette et selskap med mange år bak seg. Dette selskapet har med andre ord en veldig lang historie, men vi skal gjøre et forsøk på å formidle den i kortfattethet.

De første årene i drift kunne Frontline Company vise til veldig gode resultater, men etter en stund begynte det å gå nedover. Såpass nedover at selskapet holdt på å gå under i 1997 – 12 år etter at selskapets hjul hadde begynt å rulle for aller første gang.

Til tross for at det så relativt mørkt ut en stund, så klarte Frontline Company å finne nøkkelen som gjorde at det snudde. De kom relativt sterkt tilbake med konjukturer som var utelukkende stigende på internasjonalt nivå. En mulig krise var med andre ord avverget før den var kommet ordentlig i gang!

Dessverre skulle det ikke vare. 2008 var et år preget av finanskrisen, og det førte også til dårlige tider for Frontline Company. I august 2011 lå prisen per aksje på ca 34 kroner, og i oktober det året hadde aksjekursen sunket med ytterligere 30 %.

Frontline aksjer

I skrivende stund er det John Fredriksen som regnes som Frontline Company sin hovedaksjonær. Det er imidlertid uvisst hvor stor aksjeposten han sitter på er. Fredriksen er kjent for å være en stor tilhgener av utbytteaksjer, noe som Golden Ocean også er et godt eksempel på.

Det er imidlertid én ting vi kan slå fast, og det er at det er fullt mulig for deg å skaffe deg aksjer i Frontline Company hvis du vil. Det er en veldig enkel prosess, som vi skal se nærmere på litt lenger ned i artikkelen.

Noen gode bud på hvilke muligheter Frontline byr på kan du se i denne videoen:

Frontline aksjekurs

Hvordan ser aksjekursen til Frontline aksjene ut? Det er et spørsmål som mange mulige investorer er veldig nysgjerrige på.

Det er hovedsakelig et element som styrer aksjekursen til Frontline aksjer, og det er tankratene for VLCC. De siste årene har tankratene for VLCC ligget på over 30 000 amerikanske dollar per dag.

Et annet resultat av de høye tankratene er at det har blitt bestilt nybygg som overstiger forventet tonnmil i forbindelse med transport av olje.

Det skal også sies at Frontline Company har endret strategien sin drastisk de siste årene. Før var strategien deres basert på kortsiktige kontrakter, men de siste årene har de fokusert mye mer på langsiktige kontrakter.

Frontlines fremtid

Som vi så ovenfor (i avsnittet «Historien til Frontline», så har det ikke alltid vært en dans på roser for dette selskapet. Snarere tvert imot. De har hatt gode perioder, men de har også hatt flere dårlige perioder.

Rett etter oppstarten i 1985 var «en god periode» som varte i 12 år. Deretter møtte de på den første humpen i 1997. De klarte imidlertid å karre seg på beina igjen, men etter 11 nye år var finanskrisen et faktum. Det fikk også sine konsekvenser for Frontline Company.

I 2011, bare tre år etter finanskrisen, var det flere som mente at det var kroken på døra for Frontline Company. Men nå har det gått ytterligere 11 år og selskapet eksisterer fortsatt.

Dette er den siste oppdateringen vi har angående Frontline Company Per 7. april 2022 var status at Euronav og Frontline Company vurderer muligheten for å få til en fusjon av de to selskapene. De eneste som mangler var godkjenning fra myndighetene og noen få grep for å få resten av detaljene til å falle på plass.

Frontline Company eksisterer med andre ord enda, men de neste årene vil det kanskje være i en litt annen drakt enn vi har vært vant til tidligere.

Her kan du kjøpe Frontline aksjer

Investere i frontline shipping aksje
Du kan enkeltInvestere i Frontline gjennom en handelsplattform.

Til tross for mange nedturer for Frontline Company i løpet av historien, så er det et selskap det er veldig stor interesse rundt. Det er faktisk ganske mange som er interessert i å kjøpe Frontline aksjer.

Er du en av dem som er interessert i å kjøpe Frontline aksjer? Da har du kommet til riktig sted, for nå skal vi fortelle deg hvordan du går frem i en slik prosess. Dette får det til å høres ut som en veldig vanskelig prosess, men det er egentlig ikke det.

Finn en handelsplattform som tilbyr Frontline aksjer og som du i tillegg liker, opprett deg en konto på handelsplattformen, sørg for å verifisere kontoen din med det samme, gjør et innskudd og kjøp Frontline aksjer!