Quantafuel – aksjer i det grønne skiftet

Er du opptatt av miljøet, kanskje mer spesifikt plastproblematikken, så har kanskje selskap som Quantafuel fanget oppmerksomheten din?

Quantafuel er et selskap som jobber med plastproblematikken hver eneste dag. Deres forretningsidé går ut på å finne gode løsninger på denne problematikken. Vi skal bli litt bedre kjent med Quantafuel nedenfor.

Hvis miljøet og «det grønne skiftet» er en av dine hjertesaker, så kan du investere i Quantafuel aksjer. Det er fullt mulig, og om du vil det så kan du lese mer om hvordan det kan gjøres i denne artikkelen.

I denne artikkelen skal vi rett og slett bli bedre kjent med Quantafuel, og vi skal se nærmere på hvor vidt det er en god idé å investere eller ikke. I tillegg skal vi si litt om hvordan du kan investere i Quantafuel aksjer, hvis dette er noe du ønsker å gjøre.

 

Grønn investering
Plast utgjør et enormt problem på verdensplan – hvorfor ikke investere i teknologi som kan kvitte oss med problemet?

Hva er Quantafuel?

Quantafuel er et internasjonalt, norsk plastgjenvinningsselskap. Det er et selskap som arbeider med kjemisk omgjøring av plastavfall til olje og andre oljerelaterte produkter. Selskapet ble startet opp i 2015.

Quantafuel er et selskap som har gått grundig til verks. De jobber ikke bare med kjemisk omgjøring av plastavfall – de jobber også med videreutvikling, forbedring og verifisering av analysemetoder for kjemisk resirkulering.

Plastproblematikken er et stort, globalt problem. Quantafuels forretningsidé bygger på idéen om å finne løsninger som på sikt skal løse denne problematikken. Dette arbeidet vil også bidra til sirkulærøkonomien og «det grønne skiftet».

Selskapet Quantafuel startet som nevnt opp i 2015, men ble børsnotert først i 2020. Selskapets hovedkontorer ligger i Oslo.

En rask introduksjon til Quantafuel:

Quantafuels historie

Hver eneste dag blir det kastet tonnevis med plastavfall (460 millioner tonn årlig ifølge Miljøfondet) som det ikke er mulig å bruke på nytt. Quantafuel har gjort det til sin oppgave å løse dette, og de har utviklet en teknologi som et bidrag til dette arbeidet.

Quantafuel ble for alvor kjent for allmennheten i 2018 etter sin deltakelse i «Plast på avveie»-programmet. Dette er et program laget i samarbeid med Innovasjon Norge, og fungerte som et springbrett for Quantafuel. Det gjorde at Quantafuel fikk et bedre fotfeste her til lands. I tillegg begynte de å kartlegge plastavfallsstrømmene rundt omkring i Skandinavia.

I 2020 inngikk Quantafuel et samarbeid med Grønt Punkt Norge. Dette samarbeidet går ut på at Grønt Punkt Norge leverer opptil 10 000 tonn plastavfall til Quantafuel som skal gjenvinnes. Et av Quantafuels overordnede mål er å redusere mengde plast som havner i havet.

Quantafuel er blant de første selskapene som jobber med plastproblematikken i Europa. Det er også et stort marked for det i Asia, så det blir spennende å følge med etter hvert som historien til Quantafuel fortsetter.

Hvorfor investere i Quantafuel?

Det er en god del som har valgt å investere i Quantafuel, men det er ikke sikkert at det gir mening for absolutt alle. For hvorfor bør man investere i Quantafuel? Her er noen av grunnene til at folk har valgt å investere i Quantafuel:

 • Hvis du er opptatt av miljøet og for «det grønne skiftet», så kan Quantafuel beskrives som «en grønn investering». Dette er en investering som bidrar til å redusere klimautslipp.
 • Quantafuel har et svært godt rykte (og posisjon) innenfor sin sektor.
 • Quantafuel sitt arbeid støttes av Innovasjon Norge. Selskapet har også inngått en rekke samarbeidsavtaler med noen av Norges største selskaper, blant annet Equinor.
 • Quantafuel er et selskap som det er stor interesse rundt, både i industrien generelt og blant sektorens investorer.
 • Quantafuel er foreløpig børsnotert på Euronext Growth, men etter hvert ønsker de å notere seg på Oslo Børs. Dette er med andre ord et selskap med ambisjoner.

Bør man være skeptisk til Quantafuel?

Til tross for stor interesse rundt Quantafuels arbeid, er det ikke utenkelig at det også er noen som er litt skeptiske til det hele.

I likhet med at det er mange fordeler og dermed grunner til å investere i Quantafuel finnes det også grunner som skeptikerne kan bruke til å forsvare sitt standpunkt:

 • Quantafuel aksjer er en vekstaksje. Det betyr at aksjekursen til Quantafuel aksjer kommer til å svinge mer i verdi enn «vanlige aksjer».
 • Quantafuel aksjen har steget mye på svært kort tid. Det kan også føre til at noen blir skeptiske, ettersom Quantafuel ikke har noen stabil aksjekurs historikk å vise til.
 • Selv om Quantafuel har en god forretningsidé og arbeidet deres bidrar til «det grønne skiftet», så er det ikke til å stikke under en stol at dette fortsatt er en industri som er veldig ny.

Ikke dumt å investere i grønne aksjer

Det er absolutt ikke dumt å investere i grønne aksjer. Vi vil faktisk gå så langt å si at det er en kjempegod idé!

Men med «fordelene og «ulempene» med å investere i Quantafuel aksjer friskt i minne, så vil det kanskje ikke skade å ha litt is i magen når det gjelder disse aksjene. Med det sagt, så er det du som bestemmer og du kan investere i disse aksjene akkurat når du vil!

Hvis du mot formodning skulle være litt skeptisk, så trenger du ikke å investere i Quantafuel aksjer akkurat nå. Det finnes mange andre «grønne aksjer» som du kan kose deg med i mellomtiden. Her er en liten oversikt over noen av de grønne selskapene du kan vurdere å investere i:

 • Nel – et hydroselskap som leverer miljøvennlige løsninger med et mål om å drive med produksjon, lagring og distribuering av hydrogen fra fornybar energi.
 • Scatec – et selskap som produserer fornybar energi ved hjelp av solenergi og vannkraft. Dette er et selskap som leverer fornybar energi til hele verden!
 • Tomra – et selskap som leverer sensorbaserte løsninger for bruk, gjenbruk og gjenvinning.

Slik kjøper du Quantafuel aksjer

Å kjøpe Quantafuel aksjer er like enkelt som å kjøpe andre typer aksjer.

Quantafuel aksjer kan kjøpes via en handelsplattform som lar deg gjøre det. Det finnes mange handelsplattformer der ute – det handler bare om å finne din handelsplattform.

Deretter må du opprette en profil og verifisere profilen din på handelsplattformen. Også dette er en veldig enkel prosess. Neste steg går ut på å gjøre et innskudd til kontoen din, som du senere kan du bruke til å investere i Quantafuel aksjer.