Salmon Evolution aksjer – invester i lakseoppdrett

Er du en av dem som synes at lakseoppdrett er fascinerende? Da ønsker du kanskje å investere i et selskap som driver med dette. I så fall kan Salmon Evolution aksjer være et godt alternativ!

Hvis du kjøper Salmon Evolution aksjer, så kjøper du aksjer i et selskap kalt Salmon Evolution Holding. Dette er et selskap som driver med lakseoppdrett på land, som ble børsnotert i 2020.

I denne artikkelen skal vi bli bedre kjent med Salmon Evolution aksjer og Salmon Evolution Holding. Dette er et selskap som det ikke finnes veldig mye informasjon om fra før, så det blir spennende å gå litt nærmere inn på det!

Dette er Salmon Evolution Holding

Salmon Evolution Holding eies av Roger Halsebakk. Det er han som sitter på 11 % av alle aksjene i Salmon Evolution Holding. I tillegg til Halsebakk har flere verdipapirfond aksjer i selskapet, for eksempel DNB Norge, DNB Miljøvest, Delphi Norge og Norge Selektiv.

Salmon Evolution Holding ble børsnotert på Euronext Growth 18. september 2020, for å være litt mer nøyaktig.

Selskapets markedsverdi er på rundt 1,4 milliarder kroner, men selskapet har blitt forespeilet en økning i tiden som kommer. Økningen inkluderer blant annet at Salmon Evolution aksjer kommer til å kaste rundt 10-11 kroner, som er mye høyere enn dagens generelle aksjepriser, og det er flere grunner til det:

  • Salmon Evolution Holding er i gang med å bygge et av verdens største oppdrettsanlegg på land.
  • Det er ventet at oppdrettsanlegget, som skal bygges i Romsdal, skal ha en årlig produksjon på 36 000 tonn med laks. Det er gjennomstrømningsteknologien som spiller en viktig rolle her – og som gjør denne produksjonen mulig. Høy produksjon fører til store driftsinntekter.
  • Salmon Evolution Holding har i tillegg inngått en avtale med Dongwon Industries (kjent som en av verdens ledende sjømatfirmaer), en investeringsavtale som går ut på at Salmon Evolution Holding etter hvert skal bygge et oppdrettsanlegg i Sør-Korea og benytte gjennomstrømingsteknologien sin der også. På sikt er målet for Salmon Evolution Holding å produsere totalt 70 000 tonn laks på ett år.

Derfor bør man investere i Salmon Evolution aksjer

Salmon Evolution Holding er et relativt nytt selskap, og det er mange som er skeptiske til måten de arbeider på. Men lakseoppdrett på land regnes faktisk som mer bærekraftig enn «tradisjonell» lakseoppdrett, så det er en fordel som taler i selskapets favør. At en business er bærekraftig, er viktig i forbindelse med henting av kapital.

I skrivende stund er Salmon Evolution Holding i full sving med å bygge det som skal bli et av Europas største lakseoppdrettsanlegg på land. Det er blitt spådd (av flere meglerhus) at aksjekursen til Salmon Evolution vil stige i tiden som kommer.

Nå som verden er i ferd med å åpne opp igjen etter to lange år med koronapandemi, så er det grunn til å tro at forespørselen og tilbudet etter laks vil være stort. Derfor vil det ikke bare være en bærekraftig business, det vil også være en lønnsom business.

Salmon Evolution Holding er et selskap som åpenbart har store ambisjoner. Selskapet har nemlig et mål om å produsere 70 000 tonn laks årlig på sikt. Fordelt utover på to oppdrettsanlegg – det ene som nå bygges i Romsdal, og et annet som skal bygges i Sør-Korea.

Investere i Salmon Evolution
Norsk laks er veldig populært i Norge og også utlandet.

Derfor bør man ikke investere i Salmon Evolution aksjer

Salmon Evolution Holding er et relativt nytt selskap, og derfor er det flere som er skeptiske til deres forretningsidé. Det skjønner vi godt. Salmon Evolution Holding er nødt til å bevise at de også er i stand til å nå sine mål, men dette er naturligvis noe som kommer til å ta tid.

Salmon Evolution aksjekursen er en teori som er bygget på fremtidsutsiktene til selskapet, altså det man tror at selskapet kommer til å tjene på sikt. Det er ikke det dette selskapet tjener i skrivende stund. Uten noe mer håndfast er det vanskelig å ikke være kritisk til opplegget.

Sist, men ikke minst: Selv om fiskeoppdrett på land regnes som veldig bærekraftig, så er det fremdeles mye usikkerhet rundt det. Vi vet rett og slett altfor lite om dette til å kunne slå noe fast.

Er Salmon Evolution aksjer en god investering?

Så er Salmon Evolution aksjer en god investering? Ovenfor har vi sett på både fordeler og ulemper med Salmon Evolution aksjer.

Inntrykket vi sitter igjen med etter å ha tatt en titt på både fordelene og ulempene med en slik investering er ganske todelt. Fordelene gir oss definitivt et inntrykk av at det er en god investering, men samtidig er det fremdeles mye usikkerhet knyttet til det som taler i motsatt retning.

Å investere i lakseoppdrett generelt vil for mange være en god investering. Vi ville dog tenkt oss om et par ganger før vi bestemte for å investere i et så nytt prosjekt som Salmon Evolution Holding er. Det finnes mange andre selskaper som driver med lakseoppdrett – dog ikke helt på samme måte som Salmon Evolution Holding.

Men til tross for noe usikkerhet rundt dette, så mener ekspertene at Salmon Evolution Holding går en lys fremtid i møte. Det er flere faktorer som tyder på det, så vår konklusjon er rett og slett at du bør ta en avgjørelse på egen hånd. Det er ingenting som stopper deg fra å investere, men det er viktig å ha klart for seg både fordelene og ulempene ved det.

Her kan du kjøpe Salmon Evolution aksjer

Lar du deg fortsatt fascinere av lakseoppdrett, kanskje lakseoppdrett på land spesifikt, og ønsker å kjøpe Salmon Evolution aksjer? Det kan du selvsagt gjøre!

Folk flest tror ofte at kjøp av aksjer er vanskelig, men det er egentlig ikke det. Faktisk så er det ganske enkelt.

Kjøp av verdipapirer som aksjer er mulig gjennom ulike handelsplattformer. Finn en handelsplattform som lar deg handle ønsket verdipapir, som i dette tilfellet er Salmon Evolution aksjer, og opprett en konto på plattformen. Du kan også bli bedt om å verifisere kontoen din.

Gjør et innskudd til kontoen din og invester i mengden av Salmon Evolution aksjer som du ønsker deg!