Spar mest mulig penger med disse tipsene

De fleste av oss er født med evne til å spare. Dette er et godt egenskap som dessverre en del av oss ikke er så forferdelig flinke til. Noen av oss bruker penger like fort som de kommer inn. Når man gjør det slikt så lever man fra måned til måned, og det er ikke optimalt om noe uventet skulle oppstå. Når man lever slik er det også veldig vanskelig å planlegge noe for fremtiden med tanke på kjøp av både bil og bolig. Selvsagt har vi banker og finansinstitusjoner som kan hjelpe oss med det, men selv disse stiller visse krav hvis vi skulle ønske å ta opp et mikrolån eller andre typer lån.

Som mange sikkert har opplevd en eller annen gang i livet av livet, og gjerne opptil flere ganger, så er lønna som man får på konto borte før det er gått 2-3 uker. Hva skal man da leve av resten av måneden. Man kan ty til kredittkort, men dette vil bli kostbart i lengden om man må gjøre det på denne måten hver eneste måned. Det er ikke snakk om bare beløpet man benytter seg av på kredittkortet, man må også tenke på renter og gebyrer som følger med den.

Hvordan skal man kunne bli flinkere eller bedre til å spare?

For at man skal ta første steg til å bli flinkere til å spare så bør man gå over inntekter og utgifter som man har. Trekk fra utgiftene og matbudsjettet for den  måneden og da vil man se hva man har til overs. Dette er den grove metoden for å se hvor mye man kan spare, men vi skal gå litt mer i detalj på akkurat dette og komme med tips på hvilke områder man kan redusere forbruket.

Mat er noe vi alle må ha hver eneste dag, og det er ikke tvil at det er en viktig utgiftspost. Men om man går i detalj over hva man kjøper hver eneste måned på mat vil man fort oppdage at det er en del ting man kan la være å kjøpe.

Planlegging er nøkkelordet for å få et matbudsjett til å holde for hver måned. Om man planlegger middager for en eller to uker om gangen vet man ganske nøyaktig hva man skal ha når man er på butikken for å handle. Å dra færre turer på butikken reduserer faren for eventuelle impulskjøp, og det er der pengene ryker fort.

Ja det er lov å kjøpe god mat, men man trenger ikke å kjøpe biff og indrefilet hver eneste dag. Kjøtt er som sagt ikke billig her i Norge, spesielt ikke biff og indrefilet av god kvalitet.

Bruk offentlig transport i stedet for bil

Bor man i en by og der er rikelig offentlig transport tilbud, benytt deg av det. En månedskort vil ikke koste mer enn 700-900 kroner, alt etter hvilke by man bor i. Ved å benytte seg av offentlig transport kan man spare mye på drivstoff og bompenger, og begge disse to tingene er et hett tema for folk. Drivstoffprisen økes og det kommer flere bomringer. Drivstoff er noe man ikke fyller på hver eneste dag, men hvertfall 3-4 ganger i måneden avhengig av kjørelengden. Full tank er med 95 kommer gjerne i underkant av en tusenlapp, og 3-4 ganger i måneden av dette blir 3-4000 kroner. For ikke å glemme bomringer som man sikkert passerer opptil 4-6 ganger tur-retur jobb. Totalt sett kan utgifter for drivstoff og bompenger komme opp i 5000 kroner per måned. Dette er ca. 5 ganger mer enn hva man må betale for en månedskort på offentlig transport.

I tillegg til at man sparer penger ved å benytte seg av offentlig transport kan man også spare seg endel tid i trafikken. I de store byene er det som regel køer og trafikkork.

Lag mat hjemme

Å unne seg et par kvelder ute på restaurant i måneden er noe som er et gode. Det er lettvint å bare dra en plass å få maten servert fordi man ikke har tid til å lage det selv, eller rett og slett ikke orker det etter en lang dag. Husk bare at det å spise ute er ikke billig, spesielt om man er en familie. Akkurat dette hører med til planleggingen. Har man planlagt, slipper man å måtte dra ut å spise. Sjekk også andre sparetips i hverdagen.

Selv om man skal spare penger betyr det ikke at man ikke kan unne seg et restaurantbesøk nå og da. Men det er stor forskjell på å dra dit 2-3 ganger i uka, kontra 2-3 ganger i måneden.

En annen plass man kan spare betydelig beløp hver måned er ved å smøre matpakke. Å kjøpe seg en lunsj hver eneste dag til 150 kroner er unødvendig. 20 dager i måneden, det tilsvarer 3000 kroner. Det er bedre å benytte en 1000-lapp på god brød og pålegg og smøre dette selv og legge til side de andre 2000 kronene.