Sparetips i hverdagen

Vi vil vel alle ha mer penger til overs når måneden er slutt, enten for å betale ned lån eller for å spare. Det er mange grep man kan ta, og her kan du få noen gode sparetips i hverdagen. Disse tipsene er med på å redusere utgifter, og hjelpe deg med å ha mer penger til overs slik at du kan spare opp for å bruke pengene på det du faktisk trenger.

Det viktigste man kan gjøre når man vil spare penger i hverdagen er å sette opp et budsjett. Med et budsjett setter man opp hvor mye man forventer å bruke på ulike poster, og etter en måned går man over nettbanken og sammenligner med det planlagte budsjettet. Her kan de fleste fort finne ut at de bruker mye mer penger enn de tror på visse ting, enten det er Coca Cola på bensinstasjon, nye casinoerfaringer, eller øl på byen. Et budsjett fører ikke direkte til sparing, men det hjelper deg med å få kontroll over hva du bruker penger på, og dermed også hvilke utgifter du kan redusere.

Reduser de faste utgiftene dine for å spare penger i hverdagen

En av de enkleste måtene å spare penger på er ved å kutte ned i faste utgifter som strøm, mobiltelefon, boliglån, forsikring og lignende. Det er ikke alle tingene man kan gjøre noe med, men ofte kan det være mulig å spare litt penger på å bytte telefonabonnent, strømleverandør, ved å kutte ned på strømmetjenester, eller ved å gå så langt som å skifte bank som gir deg boliglån. Hver av postene kommer kanskje ikke til å gjøre en stor forskjell i seg selv, men det flotte med å redusere disse utgiftene er at du får litt mer penger å rutte med hver eneste måned fremover, selv om du bare trenger å ta styret med å skifte leverandører én gang.

Slik sparer du penger i hverdagen

For de fleste handler hverdagssparing om å kutte ned unødvendige utgifter hvor man «kaster bort» penger. Det kan være at man handler unødvendig mye mat på kafé eller bensinstasjoner når man egentlig burde tatt seg bryet med å heller lage en nistepakke til å ha med på jobben, eller at man bruker bilen til distanser man egentlig heller bare burde spasert til.

De fleste av oss bruker vanvittig mye penger på dagligvarer, og her er det mulig å spare store summer ved å handle smart. Et godt tips er å begrense seg til kun å handle én eller to ganger i uka, istedenfor å handle fire-fem ganger. Da får man en bedre oversikt over hvor mye penger man faktisk bruker på dagligvarer, samtidig som man kjøper færre ting som ikke egentlig står på handlelista, men som så godt ut når man først var på butikken. Samtidig bør man prøve å handle på enten Rema 1000, Kiwi eller Coop Extra, da disse tre lavpriskjedene faktisk er over 10 % billigere enn de konkurrerende dagligvarekjedene.

Her ser du de billigste matbutikkene

Et godt sparetips er å alltid sove på innkjøp. Det vil si at istedenfor å kjøpe en ting man ser på salg i butikken, så går man heller hjem og tenker over hvorvidt man skal kjøpe den tingen eller ikke. Som oftest er den fortsatt på salg dagen etterpå, og man vil fort merke at det er flere ting man ender opp med å la være å kjøpe etter å ha tatt en grundigere vurdering på det.

For øvrig er det ikke noe galt i å handle når det er salg, da det ofte kan være mulig å spare mye penger ved å vente med å handle ting man trenger til de er på salg. Dagligvarebutikkene kan fort finne på å kjøre gode tilbud på produkter man gjerne bruker uansett, og da sier det seg selv at det er penger å spare på å hamstre inn mens det er på tilbud. Trikset med salg er derimot å kun kjøpe det man faktisk trenger, og klare å unngå å kjøpe ting man plutselig får lyst på når man er på butikken.